Een Inscriptie Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Een Inscriptie Verwijderen In Photoshop
Een Inscriptie Verwijderen In Photoshop

Video: Een Inscriptie Verwijderen In Photoshop

Video: Een Inscriptie Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Sommige foto's zijn bijna perfect te noemen. "Bijna" - omdat wanneer op de achtergrond wordt bekeken, plotseling een bepaalde inscriptie wordt ontdekt, die het oog sterk afleidt van de hoofdpersonen van de afbeelding. De beste manier om de nodige accenten van een foto terug te geven, is door de inscriptie in de grafische editor Photoshop te verwijderen.

In de meeste gevallen kan de inscriptie bijna spoorloos worden verwijderd
In de meeste gevallen kan de inscriptie bijna spoorloos worden verwijderd

instructies:

Stap 1

Laten we eens kijken naar de eenvoudigste manier om het bijschrift van de foto te verwijderen. Laten we zeggen dat de inscriptie is gemaakt op een glad, gelijkmatig geverfd oppervlak, met name op de zwarte muur van een bushalte. De achtergrond onder de inscriptie is uniform, daarom zullen we zonder verder oponthoud twee eenvoudige manipulaties uitvoeren. Eerste manipulatie. Zoek een pipet in het gereedschapspalet en prik het ergens in de achtergrond dichter bij de inscriptie om de kleur te bepalen die we nodig hebben. Tweede actie - selecteer een penseel in het gereedschapspalet, selecteer de gewenste grootte en zachtheid, u hoeft de kleur niet aan te passen, we hebben deze al gedefinieerd. Verf over de letters met korte penseelstreken. Zorg ervoor dat de streken volledig opgaan in de achtergrond. Als in een bepaald deel van de afbeelding penseelstreken zichtbaar worden, moet u de penseelkleur opnieuw corrigeren met de pipet. In minder dan een minuut kunt u een inscriptie verwijderen zonder een spoor achter te laten.

Gemakkelijkst te verwijderen tegen een uniforme achtergrond
Gemakkelijkst te verwijderen tegen een uniforme achtergrond

Stap 2

Maar dit is slechts een enkel en meest eenvoudig geval van het verwijderen van de inscriptie van een foto. Veel gebruikelijker zijn afbeeldingen met een doorschijnende inscriptie bovenop het grootste deel van de foto. Soms proberen auteurs op deze manier te voorkomen dat hun werken worden gekopieerd, dit is hun volledige recht, we zullen niet leren hoe we het auteursrecht kunnen verwijderen. Maar soms worden dergelijke inscripties zo geplaatst, laten we proberen er een te verwijderen.

Een inscriptie verwijderen in Photoshop
Een inscriptie verwijderen in Photoshop

Stap 3

Ik waarschuw je meteen, dit werk is niet gemakkelijk, tot op zekere hoogte zelfs sieraden. Om de letters te verwijderen heb je een Stempel en een Retoucheerpenseel nodig, die beide verborgen zijn in de werkbalk achter de icoontjes met respectievelijk de afbeelding van een zegel en een pleister. Hoe kleiner de diameter en transparantie van het werkgereedschap bij het werken met een stempel, hoe beter de verwijdering zal zijn. Houd de toets alt="Afbeelding" ingedrukt en klik op de achtergrond naast de inscriptie, onthoud het fragment van de foto dat u met een stempel gaat klonen. Beweeg de muiscursor over de inscriptie en houd de linkermuisknop ingedrukt en begin met het verwijderen van de inscriptie met kleine streken, waarbij u indien nodig geschiktere achtergrondgebieden kiest. Als de achtergrond relatief uniform is, kun je een helende borstel gebruiken, maar een complexere tekening vereist zorgvuldig en nauwgezet werk met de stempel.

Het resultaat van zorgvuldig en nauwgezet werk met de stempel
Het resultaat van zorgvuldig en nauwgezet werk met de stempel

Stap 4

Als je heel voorzichtig hebt gewerkt, blijft er letterlijk geen spoor over van de inscriptie op de foto. Maar vergeet niet dat de inscriptie op de foto voor een specifiek doel is geplaatst, bijvoorbeeld om het auteursrecht te beschermen. En zelfs als je erin geslaagd bent om het copyright-teken volledig te verwijderen, ontvang je niet de rechten om de afbeelding te gebruiken door dit te doen.

Aanbevolen: