Wat Is Beter Adobe Illustrator Of Corel Draw?

Inhoudsopgave:

Wat Is Beter Adobe Illustrator Of Corel Draw?
Wat Is Beter Adobe Illustrator Of Corel Draw?

Video: Wat Is Beter Adobe Illustrator Of Corel Draw?

Video: Wat Is Beter Adobe Illustrator Of Corel Draw?
Video: Adobe Illustrator vs Corel Draw Hands On 2023, Maart
Anonim

Adobe Illustrator en CorelDRAW zijn twee van de meest populaire vector grafische programma's. Voor aspirant-ontwerpers en kunstenaars rijst vaak de vraag - welke van deze grafische editors is de beste?

Wat is beter Adobe Illustrator of Corel Draw?
Wat is beter Adobe Illustrator of Corel Draw?

Het is onmogelijk om met zekerheid te zeggen wat beter is: Adobe Illustrator of CorelDRAW. Het hangt allemaal van veel factoren af. In sommige gebieden zal Illustrator de duidelijke leider zijn, in andere - CorelDRAW.

Kenmerken van de interface

In CorelDRAW kunt u de interface naar wens aanpassen. Letterlijk alles is aanpasbaar, van sneltoetsen tot menu-indeling. De interface van Illustrator is minder flexibel, hoewel je deze ook naar wens kunt aanpassen.

Werken met documenten met meerdere pagina's

Als Illustrator werkt met de zgn. "Tekengebieden", dan heeft CorelDRAW ingebouwde hulpmiddelen voor het werken met documenten met meerdere pagina's. Elke pagina kan meerdere lagen grafische elementen bevatten. Zowel CorelDRAW als Adobe Illustrator zijn echter oorspronkelijk ontworpen om met één enkele illustratie te werken. Voor het bewerken van documenten met meerdere pagina's zijn er speciale opmaakprogramma's zoals PageMaker of InDesign.

Werken met afbeeldingen

Adobe Illustrator heeft een reeks hulpmiddelen voor het selecteren, verplaatsen, schalen en schuintrekken van grafische objecten. Tegelijkertijd kunt u in CorelDRAW al deze bewerkingen uitvoeren met slechts één aanwijzer. Hiermee kunt u onder andere objecten op verschillende manieren selecteren: een simpele klik, een rechthoekig frame, een willekeurig frame en het aanraken van het frame.

Kleurselectie is vooral handig in CorelDRAW. Met het gereedschap Pipet geactiveerd, definieert u met de rechtermuisknop op een kleurstaal de vulkleur en klikt u met de linkermuisknop op de omtrekkleur van het object. In Adobe Illustrator is deze taak minder comfortabel voor de gebruiker.

Wat moet je kiezen?

Als u een aspirant-ontwerper bent, kunt u CorelDRAW kiezen. In dit programma kun je elk project maken - van een website tot een lay-out om af te drukken. Meer gevorderde gebruikers kiezen voor Adobe Illustrator, dat door drukkers en ontwerpers over de hele wereld als de professionele standaard wordt beschouwd.

Het grootste pluspunt van Adobe Illustrator is de mogelijkheid om te worden gebruikt in combinatie met andere Adobe-producten. Het meest sprekende voorbeeld van dergelijk gebruik is de combinatie Illustrator/Photoshop. U kunt eenvoudig afbeeldingen tussen programmavensters slepen en neerzetten, waarbij u overschakelt van het bewerken van vectorafbeeldingen naar het bewerken van bitmapafbeeldingen en vice versa.

Populair per onderwerp