Hoe Maak Je Een Logo In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Logo In Photoshop
Hoe Maak Je Een Logo In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Logo In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Logo In Photoshop
Video: LOGO MAKEN IN PHOTOSHOP - photoshop tutorial 2024, April
Anonim

Het maken van een goed logo is creatiever werk, niet alleen het manipuleren van grafische effecten. Het moet beginnen met een duidelijk begrip van welke sensaties een persoon zou moeten voelen als hij naar je creatie kijkt. Vervolgens worden de lijnen en vormen geselecteerd die geschikt zijn voor de belichaming van het beeld. Daarna wordt tekst of een afkorting in de afbeelding ingesloten om het algehele effect te versterken. Dit alles kan op papier of op een computer, wat voor u het handigst is. En pas dan komt de tijd van een puur technologische operatie - het maken van een logobestand in een grafische editor.

Hoe maak je een logo in Photoshop
Hoe maak je een logo in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Photoshop en maak een nieuw document. Druk op de toetsencombinatie Ctrl + N om het bijbehorende dialoogvenster te openen. Typ in het veld "Naam" de naam van het bestand dat het programma moet gebruiken om uw werk in PSD-indeling op te slaan. Geef in de velden "Breedte" en "Hoogte" de afmetingen van de gemaakte afbeelding op - voer getallen in met een marge, de exacte waarden worden automatisch bepaald in een van de volgende stappen. Selecteer Transparant in de vervolgkeuzelijst Achtergrondinhoud en klik vervolgens op OK.

Stap 2

Download of teken een voorbereid logo. Als u al een afbeelding met een potlood hebt gemaakt, kan de afbeelding worden gescand - hiervoor is het item "WIA-ondersteuning" uit de subsectie "Importeren" in het gedeelte "Bestand" van het menu bedoeld. Als de afbeelding in de grafische editor zelf is gemaakt, schakelt u over naar het gewenste venster, selecteert u de hele afbeelding (Ctrl + A) en drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + Shift + C. Op deze manier kopieert u niet één laag, maar de afbeelding die door alle lagen is gemaakt. Schakel vervolgens over naar het logovenster en druk op Ctrl + V om alles wat je hebt gekopieerd te plakken.

Stap 3

Verfijn de afbeelding. Als dit een gescande afbeelding is, gebruik dan Photoshop om er een kopie van te maken op een nieuwe laag - deze wordt gemaakt met de sneltoets Shift + Ctrl + N. Voeg visuele effecten toe aan het logo. Sommigen van hen - schaduw, gloed, overlappende verlopen en patronen, lijnen, reliëf - worden ingeschakeld en geconfigureerd met behulp van een dialoogvenster dat wordt opgeroepen door te dubbelklikken op een lijn in het lagenpaneel. Links naar andere visuele effecten worden in het gedeelte "Filter" van het grafische editormenu geplaatst.

Stap 4

Knip de extra marges rond het logo af. Open hiervoor het gedeelte "Afbeelding" in het menu en klik op het item "Trimmen". Er verschijnt een apart venster waarin u een vinkje moet plaatsen voor het opschrift "transparante pixels" en op de knop OK moet klikken. Photoshop bepaalt hoeveel en vanaf welke rand het "canvas" moet worden gesneden en vergroot/verkleind.

Stap 5

Sla je werk eerst op in PSD-formaat en daarna in een van de standaard grafische formaten. De eerste optie is handig voor het verder bewerken van het logo en de tweede kan worden gebruikt voor het beoogde doel - geplaatst in tekstdocumenten, afgedrukt, ingevoegd in webpagina's, enz. Er worden verschillende dialoogvensters voor opslaan opgeroepen vanuit het gedeelte "Bestand" van het grafische editormenu - daar zijn de opdrachten "Opslaan", "Opslaan als" en "Opslaan voor web en apparaten" geplaatst.

Stap 6

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om zelf een logo te maken in Photoshop, zoek dan een kant-en-klaar PSD-sjabloon op internet. Daar zijn in grote hoeveelheden zowel betaalde als geheel gratis mogelijkheden voor losse logo's of hele sets, waaronder sjablonen voor visitekaartjes, enveloppen, brochures, etc.

Aanbevolen: