Een Formulier Sluiten

Inhoudsopgave:

Een Formulier Sluiten
Een Formulier Sluiten

Video: Een Formulier Sluiten

Video: Een Formulier Sluiten
Video: 13. Een actie toevoegen aan een formulier in de backoffice in Betty Blocks 2024, Mei
Anonim

Het concept van formulieren als interface-elementen, die de functionaliteit van vensters inkapselen en verschillende aspecten van het werken ermee abstraheren, is stevig geworteld in het gebied van applicatieprogrammering. Verschillende platformen en frameworks bieden meestal hun eigen implementaties van dit concept aan. Dienovereenkomstig moet u verschillende methoden gebruiken om het formulier te beheren, bijvoorbeeld om het te sluiten.

Een formulier sluiten
Een formulier sluiten

Noodzakelijk

  • - ontwikkelomgeving of teksteditor;
  • - de mogelijkheid om de programmacode te wijzigen.

instructies:

Stap 1

Krijg een handvat naar het venster, object, verwijzing of aanwijzer naar het object van het formulier dat u wilt sluiten. In de regel is de descriptor mogelijk alleen nodig bij het programmeren onder Windows zonder gebruik te maken van frameworks (met alleen de API). In andere gevallen worden acties met formulieren meestal uitgevoerd via de bijbehorende objecten. Omdat het formulier eerder werd geopend, werd ook het bijbehorende object gemaakt. Gebruik het. In de code van de methoden van een formulierklasse is toegang tot de methoden en eigenschappen van het object meestal mogelijk via identifiers zoals deze (C ++, C #), self (Delphi), Me (Visual Basic), of gewoon op naam, aangezien ze toegankelijk zijn vanuit het huidige bereik.

Stap 2

Sluit het formulier dat is gemaakt als een modusloos dialoogvenster, wetende dat het handvat is. Als je wilt dat het programma een actie kan uitvoeren bij het sluiten en mogelijk dit kan voorkomen, stuur dan een WM_CLOSE-bericht naar het venster:

:: PostMessage (h, WM_CLOSE, 0, 0);

Anders vernietig je het gewoon door DestroyWindow aan te roepen:

:: DestroyWindow (h);

Hier h is het handvat naar het raam.

Stap 3

Om een formulier te sluiten in een programma met Microsoft. NET Framework, gebruikt u de methode Close van het object (dit is een object van de klasse Form in de naamruimte System. Windows. Forms). Vanuit een methode van een formulierklasse kan bijvoorbeeld een aanroep als volgt worden gedaan:

dit. Sluit ();

Als het formulier vervolgens deel uitmaakt van een MDI-toepassing of is weergegeven door ShowDialog aan te roepen, roept u ook Dispose aan zodat de vuilnisman geheugen kan vrijmaken.

Stap 4

Gebruik in Delphi de methode Sluiten om het formulier te sluiten. Als alternatief kunt u voor modale formulieren de eigenschap ModalResult instellen op een andere waarde dan nul. De meest gebruikte constanten zijn mrOk, mrCancel, etc.

Stap 5

Formulieren van Microsoft Office-toepassingen in VBA-scripts kunnen worden gesloten door de Hide-methode van hun objecten aan te roepen. Bijvoorbeeld, vanuit de gebeurtenishandler van een formulier of zijn controle, kunt u het als volgt doen:

Ik. Verbergen

Aanbevolen: