Hoe Linux Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Linux Te Verwijderen
Hoe Linux Te Verwijderen

Video: Hoe Linux Te Verwijderen

Video: Hoe Linux Te Verwijderen
Video: How to Remove Linux (Ubuntu) From Dual Boot in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bijna elk huis heeft computers, maar niet alle eigenaren gebruiken het Windows-besturingssysteem. Sommige mensen geven de voorkeur aan Linux. Mogelijk wilt u het besturingssysteem tijdens gebruik vervangen. Dan moet je Linux verwijderen. Dit is niet zo moeilijk om te doen, maar het is de moeite waard om een bepaald algoritme te observeren voor het uitvoeren van deze bewerking.

Hoe Linux te verwijderen
Hoe Linux te verwijderen

Noodzakelijk

Persoonlijke computer

instructies:

Stap 1

Om dit te doen, start u uw computer op vanaf de Mandriva Linux installatie-cd. Zoek het gedeelte "Systeemherstel". Er verschijnt een menu waarin u "Windows Boot Loader repareren" selecteert. Druk op de knop "Enter". Selecteer in de herstelmodus de Ga naar console tab. Voer de opdracht "fdisk / dev / sda" uit. Gebruik de opdracht "p". Hiermee wordt informatie over de partities weergegeven. Verwijder alle onnodige partities met de opdracht "d". Met de opdracht c kunt u één sectie maken. Wijzigingen op de schijf worden geschreven met de opdracht "w".

Stap 2

Het kan op een andere manier. Het Linux-besturingssysteem wordt meestal geïnstalleerd op een partitie van het type 83. Partities kunnen worden verwijderd met behulp van het Fdisk-programma. Het wordt geleverd met Linux. Verwijder de native, swap en opstartpartities die door Linux worden gebruikt. Start de computer op vanaf de Linux-softwarediskette. Voer fdisk in op de opdrachtregel. Druk op de Enter-toets. Voor informatie over de partities voert u "p" in op de opdrachtregel. Druk op de Enter-toets. Het begint met informatie over de eerste partitie op de eerste harde schijf en vervolgens over de tweede partitie op de eerste harde schijf. Voer "d" in op de opdrachtregel. Druk op de Enter-toets. Er verschijnt een venster waarin het nummer van de te verwijderen partitie wordt opgegeven.

Stap 3

Om sectie 1 te verwijderen, typt u 1. Druk op de Enter-toets. Herhaal deze stap om de resterende partities te verwijderen. Om deze gegevens naar de partitietabel te schrijven, typt u "w", drukt u op "Enter". Er kunnen foutberichten verschijnen tijdens het schrijven van gegevens naar de partitietabel. In dit geval doen ze er niet echt toe, aangezien de volgende stap is om de computer opnieuw op te starten en een nieuw besturingssysteem te installeren. Om Fdisk af te sluiten, typt u "q" bij de opdrachtprompt en drukt u op "Enter". Plaats een Windows-opstartschijf of cd en druk op "Ctrl + Alt + Delete" om uw computer opnieuw op te starten. Installeer het Windows-besturingssysteem.

Aanbevolen: