Hoe Gegevens Permanent Te Verwijderen In Linux

Inhoudsopgave:

Hoe Gegevens Permanent Te Verwijderen In Linux
Hoe Gegevens Permanent Te Verwijderen In Linux

Video: Hoe Gegevens Permanent Te Verwijderen In Linux

Video: Hoe Gegevens Permanent Te Verwijderen In Linux
Video: Что такое Linux, обзор, отличия. Какой Linux выбрать в 2020 2024, Mei
Anonim

In sommige gevallen wordt het noodzakelijk om gegevens van de media te verwijderen zonder de mogelijkheid van herstel. Het is bekend dat de meeste bestandssystemen, nadat een bestand is verwijderd, de aanwijzer ernaar verwijderen en de ruimte die het inneemt als vrij markeren. In feite blijven de gegevens op het medium totdat het wordt overschreven door nieuwe. Dit creëert het risico van herstel, wat onaanvaardbaar is voor bijzonder belangrijke (vertrouwelijke) informatie. Met Linux-besturingssysteemsoftware kunt u dergelijke gegevensvernietigingstaken probleemloos oplossen.

vernietiging van gegevens
vernietiging van gegevens

Noodzakelijk

  • - Distributiekit voor Linux-besturingssysteem;
  • - het versnipperprogramma.

instructies:

Stap 1

Kijk voor het versnipperprogramma. Uw distributie heeft mogelijk niet standaard shred, dus u moet deze eerst installeren. Raadpleeg de helpdocumentatie voor uw distributie als u problemen ondervindt bij het installeren.

Stap 2

Start een terminalemulator. Het shred-programma is een consoleprogramma, dus je kunt ermee werken via de opdrachtregel. Gebruik een terminalemulatorstandaard voor uw distributie.

Stap 3

Bekijk de programmagids. Voer hiervoor de opdracht man shred uit vanaf de opdrachtregel. Bestudeer zorgvuldig de shred-handleiding, de kenmerken van de toepassing en het doel van elke toets.

Stap 4

Bepaal het te vernietigen object. Het kan een bestand zijn, een groep bestanden, een deel (sectie) of een volledig opslagmedium. Bedenk welke media nog de gegevens bevatten waarin u geïnteresseerd bent.

Stap 5

Selecteer het aantal overschrijfcycli. Shredder heeft standaard 25 herschrijfcycli. De waarde van deze parameter kan echter eenvoudig worden gewijzigd in de gewenste waarde met behulp van de -n-schakelaar.

Stap 6

Definieer andere opstartopties. Bepaal wat u nog meer van het programma nodig heeft bij het vernietigen van gegevens. Misschien zal het een indicator zijn van de voortgang van de huidige operatie (schakelaar -v) of het feit van vernietiging verbergen (schakelaar -z). Raadpleeg de handleiding voor details.

Stap 7

Begin vernietiging. De eenvoudigste manier om het bestand / home / gebruiker / bestand te vernietigen, is door het commando shred -u / home / gebruiker / bestand uit te voeren. Voer het commando shred -u /home/user/*.* uit om alle bestanden in de directory te vernietigen.

Stap 8

Wacht tot de bewerking is voltooid. De snelheid van gegevensvernietiging hangt af van de hoeveelheid (volume) en de snelheid van de schijf. De bewerking kan lang duren.

Aanbevolen: