Hoe Het Linux-besturingssysteem Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Linux-besturingssysteem Te Verwijderen
Hoe Het Linux-besturingssysteem Te Verwijderen

Video: Hoe Het Linux-besturingssysteem Te Verwijderen

Video: Hoe Het Linux-besturingssysteem Te Verwijderen
Video: How to Remove Linux (Ubuntu) From Dual Boot in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het Linux-besturingssysteem kan in populariteit nog niet wedijveren met Windows. Veel gebruikers installeren het puur uit nieuwsgierigheid en willen na een tijdje weer terug naar het oude besturingssysteem. Kortom, de belangrijkste reden om Linux te verlaten is het ongemak van het installeren van programma's. Niet veel gebruikers willen dit proces in meer detail bestuderen. Voor de rest is het makkelijker om gewoon de goede oude Windows terug te installeren.

Hoe het Linux-besturingssysteem te verwijderen
Hoe het Linux-besturingssysteem te verwijderen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - opstartschijf met Linux-distributie;
  • - opstartschijf met Windows-besturingssysteem.

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat het besturingssysteem volledig van uw computer wordt verwijderd voordat u het verwijderingsproces start. Het zal ook informatie van uw harde schijf verwijderen. Sla belangrijke gegevens dus vooraf op. De volgende stappen leiden u door het proces van het verwijderen van Linux en het installeren van Windows.

Stap 2

Het eerste dat u moet doen, is de secties Swap en Native verwijderen. Om dit te doen, kunt u het ingebouwde Fdisk-programma gebruiken. Gebruik een Linux-installatieschijf of -schijf om uw computer op te starten. Typ Fdisk bij de opdrachtprompt en druk op Enter.

Stap 3

Typ nu "p" en druk op Enter om informatie over elke sectie te krijgen. Om bestaande partities te verwijderen, typt u "d" en drukt u nogmaals op Enter. Daarna verschijnt er een venster waarin wordt gevraagd om de sectie te verwijderen. Om partitie 1 te verwijderen, voert u respectievelijk 1, enzovoort in. Verwijder daarom alle partities van dit besturingssysteem. Typ nu in de opdrachtregel "w" en druk op Enter. Foutinformatie zal verschijnen. Hecht hier geen belang aan. U moet klaar zijn met de opdrachtregel. Typ hiervoor "q" en druk op Enter.

Stap 4

Plaats een opstartbare schijf met het Windows-besturingssysteem in het computerstation. Als u het besturingssysteem Windows 7 installeert, wacht dan op het eerste dialoogvenster en selecteer vervolgens de functie "Partitie maken". Maak dus het vereiste aantal partities aan. Formatteer ze ook. Dit kan worden gedaan door "Schijfinstellingen" te selecteren in het menu.

Stap 5

In Windows XP moet u wachten tot de bestanden zijn gedownload en de licentieovereenkomst accepteren voordat u partities maakt. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat alle schijfruimte wordt gebruikt.

Aanbevolen: