Hoe Een Linux-poort Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Linux-poort Te Sluiten
Hoe Een Linux-poort Te Sluiten

Video: Hoe Een Linux-poort Te Sluiten

Video: Hoe Een Linux-poort Te Sluiten
Video: Выбираем Linux для дома 🐧 Ubuntu НЕ лучший выбор 2024, Mei
Anonim

Zoals elk besturingssysteem is Linux vatbaar voor aanvallen op open poorten zonder extra beveiligingsinstellingen. Via de poorten wordt de toegang tot het systeem geopend, een ervaren indringer van uw beveiliging kan uw gegevens beschadigen. Om poorten te sluiten, kunt u rechtstreeks vanuit de console opdrachten invoeren.

Hoe een Linux-poort te sluiten
Hoe een Linux-poort te sluiten

Noodzakelijk

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Start de Linux-console. Dit kan gedaan worden door op Ctrl + Alt + F [consolenummer] op het toetsenbord te drukken of door de console te bellen vanuit het menu (als je een grafische shell hebt geïnstalleerd). In dit geval blijven alle actieve programma's werken. Voer de login en het wachtwoord van de rootgebruiker in. U moet zijn aangemeld als de primaire rootgebruiker om dergelijke wijzigingen in het systeem aan te brengen. Als u niet over de login en het wachtwoord van de hoofdgebruiker beschikt, kunt u de netwerkinstellingen niet wijzigen.

Stap 2

Voer de opdracht in om de poort te sluiten: sudo iptables -I INPUT -p tcp -s 0/0 --dport [poortnummer] -j DROP sudo iptables -I INPUT -p udp -s 0/0 --dport [poortnummer] -j DROP Lees de handleiding van deze opdracht om vertrouwd te raken met alle voorwaarden die kunnen worden ingesteld. U kunt voor deze opdracht verschillende poorten opgeven. U moet echter precies weten welke poort waarvoor op de computer verantwoordelijk is, want als u bepaalde dingen niet weet, kunt u de werking van het besturingssysteem en sommige componenten volledig verstoren.

Stap 3

Controleer of de poort open is met het commando: sudo iptables -L INPUT En zoek dan je poort op in de tabel die op het scherm verschijnt.

Stap 4

U kunt de poort ook sluiten met het hulpprogramma firestarter door de opdracht in te voeren: sudo apt-get install firestarter

Stap 5

In het Linux-besturingssysteem worden alle service-instellingen van het systeem gemaakt via de console - de zogenaamde opdrachtregel. Bekijk de Help van de Linux-console. Er zijn veel artikelen over dit onderwerp op internet. Vergeet ook niet dat u antivirussoftware moet installeren, ondanks het feit dat dit besturingssysteem als veilig wordt beschouwd, aangezien virussen er over het algemeen niet voor zijn geschreven.

Aanbevolen: