Extra RAM Installeren

Inhoudsopgave:

Extra RAM Installeren
Extra RAM Installeren

Video: Extra RAM Installeren

Video: Extra RAM Installeren
Video: A Beginners Guide: Upgrading Your PC's RAM 2024, Mei
Anonim

Om de prestatiefactor van uw computer te verhogen, moet deze van tijd tot tijd worden bijgewerkt. Een dergelijk apparaat dat moet worden bijgewerkt, is RAM. Tegenwoordig is de keuze aan hardware gewoon enorm, dus je kunt gemakkelijk de geheugenbalk kiezen die het beste bij je computer past.

Hoe extra RAM te installeren
Hoe extra RAM te installeren

Noodzakelijk

  • - computer of laptop;
  • - RAM-strips;
  • - Everest Ultimate Edition-software.

instructies:

Stap 1

Meteen wil ik uw aandacht vestigen op het feit dat het vervangen of toevoegen van RAM een zeker gevaar met zich meebrengt - werken met elektrische apparaten. Daarom moet elke operatie om apparaten te integreren in de behuizing van de systeemeenheid van een computer of laptop beginnen met een volledige stroomonderbreking.

Stap 2

Voordat u RAM in een winkel of op de radiomarkt kiest, moet u het type en de kenmerken ervan weten. In het geval van een laptop volstaat het om het testprogramma te gebruiken, dat alle kenmerken van dit apparaat zal geven. Laptops zijn zo ontworpen dat de technische parameters van de nieuwe geheugenstrip niet veel mogen afwijken van dezelfde parameters van de nieuwe strip.

Stap 3

Bij het vervangen van geheugensticks voor een stationaire computer moet u uitgaan van de specificaties van het moederbord. Elke generatie moederborden ondersteunt alle soorten geheugen die zijn gemaakt vóór de release van het moederbord zelf. Gebruik Everest Ultimate Edition om de kenmerken van je moederbord en RAM te bepalen.

Stap 4

Installeer het hulpprogramma en voer het uit door met de linkermuisknop op de snelkoppeling van het programma te dubbelklikken. Ga in het geopende venster naar het gedeelte "Menu" en selecteer het item "Systeembord". Selecteer "RAM" in de lijst met apparaten. De gegevens over het geïnstalleerde geheugen worden rechts in het venster weergegeven. Print deze gegevens uit of noteer de frequentie van de systeembus (geheugen) en de naam van de fabrikant op een blanco vel papier.

Stap 5

De computerwinkel kan het juiste model voor u vinden. De meeste moederborden ondersteunen de dual-channel geheugenfunctie, dus het is beter om twee kleinere strips aan te schaffen dan één grotere.

Stap 6

Voordat u de RAM-strips monteert, moet u de stroom naar uw computer of laptop uitschakelen. Het is raadzaam om de kabel van de systeemeenheid uit het stopcontact te halen of alleen de waakvlam los te koppelen. Als de voeding een schakelaar heeft, gebruik deze dan - hiermee kunt u ook de stroom uitschakelen.

Stap 7

Open de zijklep van de systeemeenheid. Draai indien nodig de bevestigingsschroeven los met een “+” schroevendraaier. Verwijder de reeds geïnstalleerde geheugenstick en installeer een nieuwe. Sluit het deksel van de systeemeenheid, sluit de stroom aan en druk op de aan/uit-knop op de systeemeenheid om de computer aan te zetten.

Stap 8

Voor een laptop is de procedure iets anders. Je moet hem spanningsloos maken, vergeet de batterij niet. Draai de laptop om en verwijder de batterij (batterij).

Stap 9

Draai de bevestigingsschroeven los en verwijder de bodemafdekking. Druk voorzichtig een dun voorwerp op de RAM-houder, schuif deze iets opzij (de geheugenbalk moet automatisch omhoog komen onder invloed van de veer). Vervang het oude RAM-geheugen door een nieuwe strip.

Stap 10

Plaats de bodemplaat op de laptop en draai de bevestigingsschroeven vast. Plaats de batterij, sluit de stroom weer aan en zet de laptop aan om te controleren of het geïnstalleerde geheugen goed werkt.

Stap 11

Open na het laden van het besturingssysteem de applet "Systeemeigenschappen": klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen". Bekijk onder aan het geopende venster informatie over de geïnstalleerde hardware. Vergelijk de hoeveelheid RAM die in dit venster wordt aangegeven en de werkelijke waarde van de hoeveelheid die u instelt. Als alles in elkaar past, is de installatie soepel verlopen en is alles correct verlopen.

Aanbevolen: