Een Bestand Openen Als Er Geen Toegang Toe Is

Inhoudsopgave:

Een Bestand Openen Als Er Geen Toegang Toe Is
Een Bestand Openen Als Er Geen Toegang Toe Is

Video: Een Bestand Openen Als Er Geen Toegang Toe Is

Video: Een Bestand Openen Als Er Geen Toegang Toe Is
Video: SpaceX will soon fly Starship on its first orbital flight. When does reusability change everything? 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om een bestand te openen als u er geen toegang toe hebt. De meest voorkomende variant is dat het bestand gewoon met een virus is geïnfecteerd en moet worden verwijderd. Maar soms gebruikt het bestand gewoon een andere toepassing die voorkomt dat het wordt gestart. Om een dergelijk bestand uit te voeren, moet u het daarom deblokkeren.

deblokkeren
deblokkeren

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u overwegen wat voor soort bestand het is. Als dit geen systeemprogramma is, maar alleen een recent gedownload bestand (vooral van het.exe-formaat), dan is het goed mogelijk dat het een virus of andere schadelijke software is. Als een bestand recentelijk is gedownload en u bent er niet zeker van, dan is het raadzaam om het, voordat u het start, te controleren met een antivirusprogramma, en niet met een eenvoudig (bijvoorbeeld de gratis versie van Avast), maar effectief. Om een vergelijkbare procedure uit te voeren, zijn de volgende geschikt: betaalde Kaspersky Internet Security of gratis CureIt. Als het bestand kleiner is dan 20 megabyte, kunt u ook online op veel antivirusprogramma's tegelijk controleren (volg de link https://www.virusscan.jotti.org/ru). Als er een virus wordt gevonden, is het beter om het te verwijderen en vervolgens het hele besturingssysteem op virussen te controleren

Stap 2

Wanneer dit gebeurt met bestanden van systeem- of standaard Windows-programma's, dan is alles veel serieuzer. Soms infecteren virussen standaardprogramma's zoals paint, kladblok, enz. In dit geval dient u ze te verwijderen, en u kunt ze als volgt opnieuw installeren: Start - Configuratiescherm - Programma's toevoegen of verwijderen. Daar moet u het item Programma's installeren selecteren, vervolgens de installatieschijf met het besturingssysteem in de schijf plaatsen en de programma's herstellen die door het virus zijn beschadigd. Ongetwijfeld is het met behulp van sommige antivirusprogramma's mogelijk om bestanden te "herstellen", maar het is beter voor het systeem om het virus te verwijderen en de bestanden opnieuw te installeren, aangezien zelfs de herstelde programma's opnieuw vatbaar kunnen zijn voor het virus of niet correct werken.

Stap 3

Als de beveiligingssoftware geen virus detecteert in een bestand dat niet kan worden geopend, betekent dit dat het bestand door een bepaalde toepassing wordt gebruikt en dat het dus niet start totdat de toepassing het niet meer gebruikt of totdat u het bestand uitschakelt. het. Om erachter te komen welke applicatie dit bestand gebruikt, kun je het beste een gratis hulpprogramma zoals AVZ of IObit Security 360 gebruiken om erachter te komen wat er precies aan de hand is. Als een bestand wordt gebruikt door een onbekende applicatie en het heeft niets te maken met systeemapplicaties, dan is dit hoogstwaarschijnlijk een soort kwaadaardige software die sommige processen blokkeert. Met dezelfde hulpprogramma's kan de toepassing worden gevonden en vervolgens worden verwijderd en opnieuw opgestart, waarna het bestand kan worden gestart.

Stap 4

Misschien is de situatie dat het bestand door de systeemtoepassing wordt gebruikt, simpelweg vanwege een systeemfout (mogelijk vanwege een langdurige diagnose). Als het bestand niet gerelateerd is aan het systeem, is het probleem opgelost. Om een bestand te ontgrendelen, downloadt u gewoon het Unlocker-programma, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en selecteert u "ontgrendelen".

Aanbevolen: