Snel Op Het Toetsenbord Schrijven

Inhoudsopgave:

Snel Op Het Toetsenbord Schrijven
Snel Op Het Toetsenbord Schrijven

Video: Snel Op Het Toetsenbord Schrijven

Video: Snel Op Het Toetsenbord Schrijven
Video: Windows sneltoetsen | 👉 Sneller en handiger werken met het toetsenbord (easy!) 2024, Maart
Anonim

Leren op afstand, geld verdienen op internet, communiceren op fora en sociale netwerken - dit alles is al lang een alomtegenwoordig fenomeen. Om zich zeker te voelen in deze habitat, moet de gebruiker snel kunnen typen en zo min mogelijk fouten maken.

Snel op het toetsenbord schrijven
Snel op het toetsenbord schrijven

Noodzakelijk

  • - computer met internettoegang;
  • - tekstverwerker;
  • - toetsenbordsimulator;
  • - teksten om te typen;
  • - dictafoon.

instructies:

Stap 1

Stel je de handen van een pianist voor. Hij speelt met alle tien de vingers. Evenzo doen professionele typisten hetzelfde, die meestal genieten van de overgang naar een computertoetsenbord. De leek print meestal met twee vingers, meestal de wijsvingers. Dit vertraagt het proces aanzienlijk. Leg je handen op het toetsenbord en kijk welke vinger het handigst is om op welke letters te drukken. Probeer hun locatie te onthouden. Bij het typen van studieboeken werden altijd toetsenbordindelingen gegeven, maar sommige variaties waren toegestaan.

Stap 2

Kies kleine tekst, die voornamelijk uit korte zinnen bestaat. Typ het met alle tien de vingers. Haast je niet. Probeer naar de tekst en het scherm te kijken, niet naar het toetsenbord. Je zult echt willen typen zoals je gewend bent, dus houd jezelf continu onder controle.

Stap 3

Leer cijfers typen. Verzamel ze eerst in volgorde, dan willekeurig. Typ datums en rekensommen totdat je leert om meteen het juiste cijfer te raken.

Stap 4

Onthoud waar aanhalingstekens en andere leestekens staan, evenals alinea's, nummers, enz. Veel extra tekens worden getypt met dezelfde tekens als cijfers. Leer snel van lay-out te wisselen.

Stap 5

Gebruik een toetsenbordtrainer. Het kan op een computer of online worden geïnstalleerd. Ga naar de site met zo'n simulator. Daar zie je verschillende links die de moeilijkheidsgraad aangeven. Begin laag. Het mooie van de simulator is dat je gewoon niet verder kunt als je een fout maakt. Verhoog geleidelijk je tempo en ga dan verder naar een ander moeilijkheidsniveau. Doe elke dag een beetje lichaamsbeweging.

Stap 6

Leer dictafoonopnames transcriberen. De tekst kan van alles zijn, van een lezing van een universiteitsprofessor tot de herinneringen van je grootmoeder. Probeer in hetzelfde tempo te typen als de persoon wiens stem je hebt opgenomen. Besteed niet te veel aandacht aan fouten. Druk een paar pagina's af, stop dan en zet de spellingcontrole aan. Wees niet boos als er veel typefouten zijn.

Stap 7

Chat op forums en sociale netwerken. Elk bedrijf gaat sneller als een persoon begrijpt waarom hij het nodig heeft. Als u in contact kunt komen met veel mensen die dezelfde interesses hebben als de uwe, kan dit een geweldige stimulans zijn om snel te leren typen.

Aanbevolen: