Hoe Maak Je Een Captcha-code?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Captcha-code?
Hoe Maak Je Een Captcha-code?

Video: Hoe Maak Je Een Captcha-code?

Video: Hoe Maak Je Een Captcha-code?
Video: How Does CAPTCHA Work? 2024, April
Anonim

Captcha is een speciale test die gebruikers een probleem biedt dat iedereen gemakkelijk kan oplossen, maar dat bijna onmogelijk is voor een computer om onder de knie te krijgen. Om uw site te beschermen tegen automatische registraties, spam of automatische downloads van bestanden, moet u een captcha-code maken.

Hoe maak je een captcha-code?
Hoe maak je een captcha-code?

Noodzakelijk

scripts voor het genereren van captcha-code

instructies:

Stap 1

Gebruik een kant-en-klare oplossing - ga naar de KCaptcha-projectwebsite, download deze gratis en installeer deze op uw website.

Stap 2

Gebruik het ReCaptcha-programma van Google - ga naar de site, klik op de knop Nu aanmelden, registreer en plak de code.

Stap 3

Maak een sec_pic.php-bestand in PHP Notepad. Open Kladblok en plak het script dat in de afbeelding wordt weergegeven erin. Gebruik regel 1-2 om de breedte en hoogte van de captcha-afbeelding in te stellen. Regel 3 is verantwoordelijk voor de lettergrootte. De vierde en vijfde regel regelen het aantal tekens dat moet worden getypt en dat op de achtergrond van de captcha wordt weergegeven.

Stap 4

Geef op regel 6 het pad op naar het lettertype dat in de captcha-code zal worden gebruikt. Gebruik regel 13 om de afbeelding direct te maken. Definieer op regel 14 de achtergrondkleur van de captcha. Vul de afbeelding met de achtergrond met behulp van regel 15. Regel 17 is verantwoordelijk voor het toevoegen van letters of cijfers aan de achtergrond. Definieer willekeurige kleuren, symbolen en maten op respectievelijk regel 20, 22 en 24.

Stap 5

Geef op regel 37 de offset van elk teken op. Vertaal de code naar een regel in regel 43 van het script. Regel 45 geeft de voltooide captcha-afbeelding weer. Klik op Bestand → Opslaan. Selecteer alles in de regel met de titel en typ daar captca.php Voer de afbeelding van de captcha-code uit via HTML met behulp van een script. Upload de captcha-code naar uw website.

Stap 6

Als de scripts uit de vorige paragrafen niet werken, gebruik dan het script uit de voorgestelde afbeelding. Maak het in Kladblok en sla het op met de extensie.php. Specificeer in regel 2, 3 en 4 respectievelijk de breedte, hoogte en lengte van de captca-code. Geef op regel 9 en 10 de tekens op die in de code worden gebruikt (letters en cijfers) en de componenten die worden gebruikt om de kleur te maken.

Stap 7

Gebruik regel 13 om de achtergrond van de afbeelding van de verificatiecode te maken. Geef op regel 16 de breedte op voor één teken. Gebruik regel 18 om de achtergrond te vullen met willekeurige stippen om het risico van captcha-herkenning door bots te verminderen. Genereer een willekeurige kleur op regel 19. Druk op regel 27 voor de veiligheid een willekeurige stip af.

Stap 8

Pas de beveiligingscode toe op regel 31. Genereer een willekeurig teken op regel 38. Stel de coördinaten van de tekenuitvoer in met behulp van regel 41. Regel 49 helpt u bij het instellen van de rotatiehoek van elk teken dat op de bevestigingscodeafbeelding wordt weergegeven. Druk het gegenereerde symbool af naar afbeeldingen met regel 52. Sla op volgens het eerder voorgestelde algoritme.

Aanbevolen: