Hoe Bestandsformaat Zichtbaar Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Bestandsformaat Zichtbaar Te Maken
Hoe Bestandsformaat Zichtbaar Te Maken

Video: Hoe Bestandsformaat Zichtbaar Te Maken

Video: Hoe Bestandsformaat Zichtbaar Te Maken
Video: Als je dit GEHEIM hebt geleerd, gooi je de plastic fles nooit meer weg! 2024, Mei
Anonim

Wanneer de bestandsextensie bekend is, is het gemakkelijker om te identificeren en te begrijpen welk programma het beste is om het te openen. In Windows is het mogelijk om de bestandsextensie te verbergen of de weergave ervan aan te passen. Het bestandsformaat kan in slechts enkele seconden zichtbaar worden gemaakt.

Hoe bestandsformaat zichtbaar te maken
Hoe bestandsformaat zichtbaar te maken

instructies:

Stap 1

Om het bestandsformaat zichtbaar te maken, opent u een willekeurige map, selecteert u "Extra" in de bovenste menubalk. Klik in het vervolgkeuzemenu met de linkermuisknop op de onderste regel "Mapopties" - er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Dit dialoogvenster kan ook worden opgeroepen via het bedieningspaneel. Roep het paneel op via het menu "Start", klik met de linkermuisknop op het pictogram "Mapopties". Als uw paneel is gecategoriseerd, staat het gewenste pictogram in het gedeelte Vormgeving en thema's.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Beeld" en selecteer het gedeelte "Geavanceerde opties". Gebruik de schuifbalk in de voorgestelde lijst, zoek het item "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen" en schakel het uit. Klik op de knop "Toepassen" om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden, klik op de knop "OK" onderaan het venster of op de knop "X" in de rechterbovenhoek om het eigenschappenvenster te sluiten.

Stap 3

De bestandspictogrammen zelf kunnen zien in welk programma deze bestanden zijn gemaakt, aangezien er originele pictogrammen voor de geregistreerde bestandstypen in het systeem zijn. Als de visuele weergave niet voldoende is, beweegt u de muiscursor over het pictogram en wacht u tot er knopinfo met korte informatie over het bestand verschijnt. Voor een bestand met een grafische afbeelding kunt u bijvoorbeeld "Type: FastStone JPG-bestand" opgeven en voor een tekstbestand "Type: Microsoft Office Word-document".

Stap 4

Als u meer gedetailleerde informatie wilt, klikt u met de rechtermuisknop op het vereiste bestand en selecteert u Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu door erop te klikken met een willekeurige muisknop. In het geopende venster bevat het tabblad Algemeen informatie over het bestandstype en de applicatie waarmee u het kunt openen. Ook kunt u op dit tabblad zien wanneer het bestand is gemaakt en gewijzigd, hoe groot het is en in welke map het zich bevindt.

Aanbevolen: