Hoe De Modem Te Identificeren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Modem Te Identificeren?
Hoe De Modem Te Identificeren?

Video: Hoe De Modem Te Identificeren?

Video: Hoe De Modem Te Identificeren?
Video: How To Setup Wifi Router at Home? How To Setup Wireless Router For Home Wifi? Tenda 2024, Mei
Anonim

Door de ontwikkeling van mobiel internet en het wijdverbreide gebruik van USB-modems, worden moderne laptops geproduceerd zonder ingebouwde modems. Als uw laptop echter ouder is dan drie tot vier jaar, heeft deze waarschijnlijk een ingebouwde modem waarmee u een inbelverbinding kunt maken.

Hoe de modem te identificeren?
Hoe de modem te identificeren?

Noodzakelijk

het internet

instructies:

Stap 1

Lees de notebookdocumentatie aandachtig door. Informatie over het model van de geïntegreerde modem vindt u in de beschrijving van de notebook, op de verpakking of in de handleiding. Ga naar de website van de fabrikant, het gedeelte met het modelarchief, om beschrijvingen van uw model te vinden. Of zoek een beschrijving via zoekmachines. Dergelijke instructies zijn in de regel te vinden op de officiële websites van de fabrikant.

Stap 2

Ga naar het BIOS van je moederbord en zorg ervoor dat de ingebouwde modem niet is uitgeschakeld. Daar kan ook het model van de modem worden aangegeven. Stel de parameter in op Inschakelen. Sla wijzigingen op door op F10 te drukken en enter, of door naar het juiste BIOS-item te gaan. Als u de instellingen niet opslaat wanneer u afsluit, zal het systeem u hier automatisch van op de hoogte stellen. Sommige laptopmodellen hadden een modemschakelaar direct op de behuizing. Onderzoek uw laptop extern om de modem te vinden en aan te zetten. Bovendien zal de aanwezigheid van een geïntegreerd modem blijken uit de RJ-13-connector voor de telefoonconnector.

Stap 3

Voer Apparaatbeheer uit om de modemstuurprogramma's te installeren. Stuurprogramma's kunnen worden gedownload van de officiële website van de fabrikant. Zoek naar uw laptopmodel om een directe link naar uw modelpagina te krijgen. Als de modem in de laptop aanwezig is, maar niet wordt gedetecteerd, is deze mogelijk defect. Dit kan gebeuren door een spanningsval, een ontlading van statische elektriciteit of gewoon door de leeftijd van het apparaat.

Stap 4

U kunt ook naar de "netwerkomgeving" van de computer gaan en de naam zien van de modem die momenteel actief is. Om dit te doen, moet u een verbinding maken. In de regel bevindt alle belangrijke informatie zich in het item "Eigendom", dat kan worden opgeroepen door op de rechtermuisknop te drukken.

Aanbevolen: