Wat Is De Beste Antivirus Voor Een Thuislaptop?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Beste Antivirus Voor Een Thuislaptop?
Wat Is De Beste Antivirus Voor Een Thuislaptop?

Video: Wat Is De Beste Antivirus Voor Een Thuislaptop?

Video: Wat Is De Beste Antivirus Voor Een Thuislaptop?
Video: Top 5 Best FREE ANTIVIRUS Software (2020/2021) 2024, April
Anonim

Traditioneel hebben laptops lagere prestaties dan desktopcomputersystemen, en daarom moeten programma's die op draagbare apparaten zijn geïnstalleerd, zo min mogelijk bronnen gebruiken. Daarom moet een programma worden gekozen op basis van zijn compactheid en functionaliteitscriteria.

Wat is de beste antivirus voor een thuislaptop?
Wat is de beste antivirus voor een thuislaptop?

Antivirusvereisten voor laptops

Om de prestaties van uw draagbare apparaat te maximaliseren en het tegelijkertijd te beschermen tegen een verscheidenheid aan virussen en spyware, moet u de lichtste en krachtigste softwareoplossing kiezen die aan uw beveiligingsbehoeften voldoet.

Het is belangrijk dat het hulpprogramma de nodige modules voor bescherming heeft. Deze set moet de antivirus zelf en het filter voor gedownloade bestanden bevatten. Het programma moet in staat zijn om verwijderbare media automatisch te scannen om te worden aangesloten en dit zonder tussenkomst van de gebruiker met minimale impact op de snelheid van het hele systeem. Omdat laptops zwakkere hardware hebben dan vergelijkbare desktops, moet de software weinig bronnen gebruiken. Dit uit zich in een snellere reactie bij het uitvoeren van scanbewerkingen of bij het downloaden van documenten van internet.

U mag geen volledige antiviruspakketten kopen of downloaden, die een "oogster" zijn van firewalls, antivirusprogramma's en andere modules die meer bedoeld zijn voor computernetwerken of gebruikers wiens professionele activiteiten verband houden met het werken met potentieel gevaarlijke inhoud en software die vatbaar is voor hackers. en virusaanvallen…

Voor bescherming op een thuislaptop is een standaard antiviruspakket voldoende.

Voorbeelden van antivirus

Een van de lichtste en meest populaire antivirusprogramma's op zowel laptops als desktops is Dr. Web. Het programma heeft alle benodigde tools om potentieel gevaarlijke programma's op te sporen die door de gebruiker zijn gedownload van internet of met draagbare opslagmedia. Het hulpprogramma kan automatisch elk aangesloten opslagmedium scannen en de software automatisch op de achtergrond scannen op virussen zonder tussenkomst van de gebruiker en een merkbare daling van de systeemprestaties. Het programma gebruikt zijn eigen geautoriseerde virusherkenningsalgoritme, wat het behoorlijk efficiënt maakt.

Een ander populair programma is Avast Free. Hiermee kunt u gratis basisbescherming krijgen - u kunt alle functies van het antivirusprogramma gebruiken dat beschikbaar is voor de gemiddelde gebruiker. De applicatie is betrouwbaar genoeg, goed geschikt om het thuissysteem te beschermen en vereist geen extra handelingen van de gebruiker.

Het hulpprogramma verschilt in het aantal instellingen dat zelfs voor een beginnende computergebruiker begrijpelijk is.

De nieuwe versie van het Windows 8-besturingssysteem maakt ook gebruik van een ingebouwd antivirusprogramma, wat een goede oplossing zal zijn om uw laptop te beschermen. Ondanks zijn nieuwigheid, de nog steeds vrij bescheiden basis van gedetecteerde virussen, lijkt het programma voordeliger tegen de achtergrond van vele andere vanwege het feit dat het volledig is geïntegreerd in de systeeminterface. Dit betekent dat de werking ervan geen invloed heeft op de algehele prestaties van de computer, en alle acties worden uitgevoerd in slechts een paar klikken in het meldingenpaneel, dat, wanneer een potentiële bedreiging wordt gedetecteerd, de gebruiker een passend bericht zal tonen en de noodzakelijke handelingen om het virus te isoleren om de systeemgegevens te beveiligen. Het programma is een redelijk stabiel beveiligingshulpmiddel en is al direct na het installeren van Windows op de computer geïnstalleerd, en daarom hoeft u geen extra pakketten te downloaden en de installatiebewerking uit te voeren.

Aanbevolen: