Welke Computermonitor Is Beter?

Inhoudsopgave:

Welke Computermonitor Is Beter?
Welke Computermonitor Is Beter?

Video: Welke Computermonitor Is Beter?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: The Monitor Buying Guide - What You Need to Know! | The Tech Chap 2023, Februari
Anonim

De monitor is een belangrijk apparaat in elke computer. De mate van comfort bij het werken, rusten of spelen achter de computer hangt af van de kwaliteit ervan. Daarom moet u de keuze van een monitor serieus benaderen en uitzoeken welke als goed genoeg wordt beschouwd.

Welke computermonitor is beter?
Welke computermonitor is beter?

Monitors verschillen onderling in verschillende parameters, daarom is het de moeite waard om serieus in te gaan op wat elk van hen betekent. Daarna is het voldoende om te beslissen welke monitor voor u geschikt is.

Schermgrootte monitor

In eerste instantie moet u beslissen welke monitormaat u nodig heeft. Schermgrootte wordt diagonaal in inches gemeten.

1 inch is gelijk aan 2,54 cm.

Modellen met een diagonaal van 19 inch zijn momenteel het meest in trek. Dit is een klassieke optie voor zowel op kantoor als thuis.

Wie graag films kijkt of op de computer speelt, wordt aangeraden een grotere monitor aan te schaffen. Bijvoorbeeld met een diagonaal van 24 of 27 inch.

Schermresolutie

Het volgende waar u op moet letten, is de schermresolutie. Resolutie verwijst naar het aantal pixels dat de monitor verticaal en horizontaal weergeeft. Voor optimale prestaties van 19-inch monitoren mag de extensie niet kleiner zijn dan 1280x960 pixels. Voor 22-inch monitoren wordt de uitbreiding van 1600x1050 pixels als normaal beschouwd.

In dit geval mag de grootte van de punt niet groter zijn dan 0,3 mm. Punten met een grootte kleiner dan 0,278 worden beschouwd als een voldoende indicator.

Kijk hoek

Elke monitor heeft een beperkte kijkhoek. Als u alleen een computer gaat gebruiken, moet u niet veel aandacht besteden aan deze indicator. Om echter met vrienden foto's of films te bekijken, heb je een monitor met goede kijkhoeken nodig. Kies die modellen met een kijkhoek van minimaal 160 graden verticaal en horizontaal.

Let op als het model dat je leuk vindt de mogelijkheid heeft om de monitor verticaal en horizontaal te verstellen. Het komt voor dat zelfs bij monitoren met een goede kijkhoek het beeld enigszins vervormd kan zijn.

Monitor uiterlijk

In de meeste gevallen loont het ook de moeite om op deze factor te letten.

Het oppervlak van de monitor kan glanzend of mat zijn. Het beeld in een glanzende monitor zal helderder zijn, maar elk licht zal door zo'n monitor worden gereflecteerd en dit zal de bruikbaarheid beïnvloeden. Als je zo'n monitor koopt, kun je daarom het beste in een donkere kamer werken. Bij modellen met een mat oppervlak is het beeld minder levendig, dit geeft echter geen ongemak in het werk.

Display kleur heeft geen invloed op iets. Vertrouw daarom op je smaak en kies degene die je leuk vindt.

Verschillende manieren om verbinding te maken met een computer

De monitor kan op verschillende manieren op een computer worden aangesloten: via een digitale of via een analoge ingang. Als er een digitale ingang is, is er een directe verbinding tussen de monitor en de computer. Hierdoor is het beeld helderder en helderder, wat niet gezegd kan worden over de analoge ingang.

Populair per onderwerp