Hoe Psd-sjabloon Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Psd-sjabloon Te Installeren
Hoe Psd-sjabloon Te Installeren

Video: Hoe Psd-sjabloon Te Installeren

Video: Hoe Psd-sjabloon Te Installeren
Video: Как использовать стили в формате PSD 2024, Mei
Anonim

Het meest populaire programma voor het verwerken van foto's en verschillende afbeeldingen is Adobe Photoshop. Het wordt ook vaak gebruikt om verschillende collages te maken met behulp van kant-en-klare sjablonen. Hoe u een sjabloon installeert in Adobe Photoshop, lees verder.

Hoe psd-sjabloon te installeren
Hoe psd-sjabloon te installeren

instructies:

Stap 1

Bepaal wat uw sjabloon moet zijn. Wat is eigenlijk een Photoshop-sjabloon? Dit is een kant-en-klare afbeelding met een bepaald gedeelte uitgesneden, waar je elke afbeelding of foto kunt vervangen. Bepaal de achtergrond. Voor de achtergrond kun je een soort foto gebruiken. Het volstaat bijvoorbeeld om het gezicht van een persoon op de foto uit te snijden en de sjabloon is klaar.

Stap 2

Als u van plan bent een sjabloon voor een collage te maken, zoek dan op internet naar een geschikte afbeelding. Als je een sjabloon voor een vignet gaat maken, dan heb je ook kaders en verschillende versieringen nodig, die je ook op internet kunt vinden.

Stap 3

Download een kant-en-klaar psd-sjabloon van internet. Om dit sjabloon vervolgens te gebruiken, sleept u het eenvoudig met de linkermuisknop van de map waar u het hebt opgeslagen naar het werkgebied van het programma. Deze sjablonen worden in de regel op A4-formaat gemaakt. Je kunt het indien nodig inkorten.

Stap 4

Sla de sjabloonlaag op en noem deze Achtergrond. Sleep vervolgens de frames die u van internet hebt gedownload naar het werkveld van het programma. Bewaar ze op een aparte laag. De frames bevatten de foto's, dus plaats ze zo tegen de achtergrond dat ze er organisch uitzien zonder elkaar te overlappen.

Stap 5

Knip de achtergrond in het kader uit zodat je de foto later kunt plaatsen. Pas desgewenst effecten toe op de sjabloon. Dubbelklik hiervoor met de linkermuisknop op de geselecteerde laag. Het effectmenu verschijnt. U kunt indien nodig een slagschaduw of verloop toepassen. Zodra de sjabloon klaar is, slaat u deze op. Klik hiervoor op de werkbalk op het menu-item "Bestand" en vervolgens op "Opslaan als".

Stap 6

Geef de sjabloon een naam en bestandstype psd. Dit is nodig zodat u dit later kunt corrigeren. Pas bijvoorbeeld verschillende kaders toe, of pas een andere achtergrond toe met dezelfde kaders. U hoeft alleen het opgeslagen bestand in photoshop te openen en alle benodigde wijzigingen toe te passen, en vervolgens op te slaan door op het diskettepictogram op de werkbalk te klikken.

Aanbevolen: