Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Opnieuw Opstart?

Inhoudsopgave:

Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Opnieuw Opstart?
Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Opnieuw Opstart?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Opnieuw Opstart?

Video: Wat Te Doen Als Uw Computer Niet Opnieuw Opstart?
Video: Windows 10 blijft de lusherstelfunctie opnieuw opstarten 2024, Mei
Anonim

Soms worden gebruikers van een pc geconfronteerd met het feit dat het besturingssysteem niet opnieuw opstart na het kiezen van de juiste actie. Dit kan om totaal verschillende redenen gebeuren.

Wat te doen als uw computer niet opnieuw opstart?
Wat te doen als uw computer niet opnieuw opstart?

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u uw computer correct herstart. Klik op de knop Menu Start in de linkerbenedenhoek van uw bureaublad. Klik op de pijl rechts van het item "Afsluiten" en selecteer "Opnieuw opstarten" in de lijst die verschijnt. Als er geen probleem is met het systeem, moet de computer automatisch opnieuw opstarten.

Stap 2

Sluit alle momenteel actieve toepassingen als het systeem niet opnieuw wordt opgestart door op de juiste toets te drukken. Wacht even, sommige applicaties doen er lang over om gegevens op te slaan en af te sluiten. Als een toepassing vastloopt en niet reageert op uw acties, of als het systeem niet opnieuw opstart, zelfs als er geen geopende programmavensters zijn, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + Alt + Del om Taakbeheer te starten.

Stap 3

Zorg ervoor dat het tabblad Toepassingen in Taakbeheer leeg is, selecteer anders de bevroren programma's en klik op de knop Taak beëindigen om ze te dwingen te beëindigen. Ga vervolgens naar het tabblad "Processen". Bekijk de lijst met huidige processen en kijk of er een naam tussen zit die u kent. Soms blijft het proces, nadat de toepassing is beëindigd, actief, waardoor het systeem kan vastlopen en niet reageert op verzoeken van gebruikers. Forceer het beëindigen van alle gebruikersprocessen, sluit vervolgens Taakbeheer en probeer het systeem opnieuw op te starten.

Stap 4

Onthoud of u updates voor het besturingssysteem van internet hebt gedownload. Ze worden precies geïnstalleerd wanneer de computer opnieuw wordt opgestart, wat de duur van dit proces verlengt. Houd het gedrag van het systeem in de gaten en kijk of er berichten over de installatie van de gedownloade updates op het scherm verschijnen.

Stap 5

Scan het systeem met een antivirusprogramma met een bijgewerkte beschermingsbasis. Sommige virussen en malware kunnen het systeem verstoren en verschillende problemen veroorzaken, waaronder het onvermogen om opnieuw op te starten.

Stap 6

Probeer het systeem te herstellen tot het punt waarop het opnieuw opstarten zonder problemen werd uitgevoerd. Selecteer Systeemherstel in de map Hulpprogramma's in het menu Start. Kies een geschikt terugdraaipunt en volg het proces. Na voltooiing wordt de computer opnieuw opgestart en keert het systeem terug naar de vorige staat, toen de fouten die verschenen nog afwezig waren.

Aanbevolen: