Een USB-modem Kiezen

Inhoudsopgave:

Een USB-modem Kiezen
Een USB-modem Kiezen

Video: Een USB-modem Kiezen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: USB-модем Huawei E8278 любая сим карта! 2023, Februari
Anonim

Ondanks de grote stap in de ontwikkeling van internettechnologieën, die door de hele wereld is gemaakt, zijn USB-modems nog steeds erg populair. Meestal worden ze gebruikt in kleine steden, dorpen en in die delen van de stad waar nog geen kabelinternet is geïnstalleerd. Welke criteria moeten worden gebruikt om zo'n modem te kiezen?

Een USB-modem kiezen
Een USB-modem kiezen

Een USB-modem kan in feite een echte redding zijn in gevallen waar andere soorten verbindingen niet beschikbaar zijn. Meestal is dit type verbinding overheersend in landelijke gebieden en kleine steden. In megasteden is het gebruik van een USB-modem ongebruikelijk - meestal is er al een glasvezelkabel door de hele stad gelegd. Maar hoe zit het met die mensen voor wie de enige uitweg is om een ​​USB-modem te kopen? Natuurlijk moet u het juiste "apparaat" kiezen, er informatie over verzamelen op het netwerk en het vergelijken met andere vertegenwoordigers van dergelijke apparaten op de Russische markt.

Wat zijn de criteria voor het kiezen van een USB-modem

Tegenwoordig zijn de meeste USB-modems Huawei-producten. Ondanks de verscheidenheid aan modellen hebben bijna alle modems dezelfde technische kenmerken. De meest verkochte modems in Rusland zijn USB-modems van Megafon, Beeline en MTS. Bedrijven brengen 3G-apparaten uit, hoewel Megafon onlangs een nieuw product heeft geïntroduceerd - een 4G USB-modem, waarvan de kwaliteit van de verbinding en de snelheid veel beter is dan die van 3G.

De kosten van USB-modems van deze drie bedrijven variëren van 890 tot 1190 roebel. Houd er rekening mee dat als u een USB-modem van Megafon koopt, u ​​geen simkaart van een andere operator kunt gebruiken: wanneer u het modemprogramma probeert te starten, verschijnt de melding "SIM-kaart niet gevonden". Dat is de reden waarom er veel vraag is naar universele modems - ze kosten hetzelfde, maar je kunt de simkaart van elke provider gebruiken.

Koop je bij een van deze drie grote bedrijven een USB-modem, dan betaal je een bepaald bedrag per maand. De abonnementskosten zijn afhankelijk van het tarief. Tarieven verschillen van elkaar in de hoeveelheid beschikbaar maandelijks verkeer (van 3 tot 50 GB), evenals in het al dan niet aanwezig zijn van bonussen (sommige bedrijven houden bijvoorbeeld geen rekening met nachtverkeer). Gemiddeld moet u 300 tot 700 roebel storten.

Gespecialiseerd of veelzijdig

Voordat u een USB-modem gebruikt, moet u speciale software op uw computer installeren. Voor Megafon-, Beeline- en MTS-modems wordt dergelijke software direct geïnstalleerd zodra u de modem in de USB-ingang van de computer steekt. Het enige negatieve zijn de crashes en glitches van dergelijke software. Het komt vaak voor dat de browser begint te "bevriezen", het venster van het USB-modemprogramma klapt niet in en reageert niet op acties. De software van universele modems moet meestal in het netwerk worden gezocht, maar er ontstaan ​​geen problemen tijdens de werking van dergelijke software (de computer begint niet te "vertragen", er zijn geen storingen in de werking van de modem en de pc).

Populair per onderwerp