Geluid Instellen Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Geluid Instellen Op Een Laptop
Geluid Instellen Op Een Laptop

Video: Geluid Instellen Op Een Laptop

Video: Geluid Instellen Op Een Laptop
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, April
Anonim

Het ontbreken van geluid op een laptop, zoals bij desktopcomputers, is bijna altijd het gevolg van verkeerde instellingen. De reden kan zowel in de triviale volumeregeling als in het instellen van de functies van de geluidskaart liggen. Om het geluid terug te krijgen, moet je een aantal laptopinstellingen maken.

Geluid instellen op een laptop
Geluid instellen op een laptop

instructies:

Stap 1

Controleer allereerst de positie van de volumeregelaar, die zich op de laptopbehuizing bevindt, in eerste instantie moet deze op de minimumwaarden staan. Probeer het volume te verhogen door het in de gewenste richting te draaien.

Stap 2

Als het probleem niet is opgelost, gebruikt u de standaard mixer - Windows-hulpprogramma om de audio-instellingen aan te passen, in de meeste gevallen zal dit het Realtek AC97 Audio-paneel zijn. De mixer heeft een verscheidenheid aan schuifregelaars voor het aanpassen van het volume, de balans en de frequenties van het geluid. Hier moet je letten op het selectievakje Alles dempen, het moet uitgeschakeld zijn. Als er geen geluid is van bepaalde apparaten, zoals microfoon, cd of dvd, moet u de bijbehorende schuifregelaars aanpassen.

Stap 3

Als u externe luidsprekers als geluidsbron gebruikt, controleer dan hun instelling. Ze hebben meestal een externe voedingsbron nodig, controleer of ze zijn aangesloten op een stopcontact en of het volume is aangepast.

Stap 4

Als u het geluid niet kunt terugkrijgen op verschillende apparaatinstellingen, probeer dan uw geluidskaartsoftware bij te werken. Plaats de schijf die bij de laptop is geleverd in het diskettestation en installeer het bijbehorende stuurprogramma opnieuw.

Aanbevolen: