Hoe Een Blokkeervenster Te Verwijderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Blokkeervenster Te Verwijderen?
Hoe Een Blokkeervenster Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Blokkeervenster Te Verwijderen?

Video: Hoe Een Blokkeervenster Te Verwijderen?
Video: De Spindoctors (S2 A7): Hoe de spin van een dronken Remkes mislukte | NPO Radio 1 2024, Mei
Anonim

Als er enige tijd nadat het systeem is opgestart een blauwe banner op het scherm verschijnt met een beschuldiging van eventuele zonden en een bericht over het blokkeren van de computer, betekent dit dat u nu bekend bent met de Trojan. Winlock-virusklasse. Het virus biedt aan om absolutie en een ontgrendelingscode voor 300-500 roebel te krijgen door geld over te schrijven naar een mobiele telefoonrekening. Wanneer u opnieuw opstart, kunnen de classificatie van uw zonde, de som van de beoordeling en het telefoonnummer veranderen.

Hoe een blokkeervenster te verwijderen?
Hoe een blokkeervenster te verwijderen?

instructies:

Stap 1

Gebruik een andere computer om een opstartbare schijf te maken met een set programma's die nodig zijn om uw computer te desinfecteren. U moet op internet een schijfkopie vinden met de naam WinPE_uVS of WinPE_uVS_recSys, hiervan downloaden en een opstartbare schijf maken op een medium - flash, cd of dvd.

Stap 2

Start op de geïnfecteerde computer op vanaf de gemaakte schijf, vink in het linkerdeelvenster het vakje aan naast het Total Commander-item en klik op de GO-knop rechtsonder. Op deze manier opent u de bestandsbeheerder.

Stap 3

Selecteer de opstartschijf uit de lijst met schijven in bestandsbeheer en dubbelklik op het bestand start.cmd - het opent het uVS-hulpprogramma.

Stap 4

Klik op de knop met de tekst "Selecteer Windows Directory", navigeer naar het station waarop uw besturingssysteem is geïnstalleerd, klik op de map waarin het zich bevindt en klik op de knop "OK".

Stap 5

Klik op de knop "Uitvoeren onder de huidige gebruiker" en het hulpprogramma begint met het scannen van het systeem in de map die u hebt opgegeven. Niet alleen bestanden in deze map worden gescand, maar ook OS-elementen in andere mappen. Aan het einde van het werk krijgt u een lijst met bestanden te zien die het hulpprogramma als verdacht beschouwt.

Stap 6

Verwijder bestanden die u kent uit de lijst met verdachte bestanden. Houd er rekening mee dat u niets moet verwijderen waar het hulpprogramma twijfels over heeft - het beschouwt bijvoorbeeld componenten van antivirusprogramma's, firewalls, enz. als verdacht. Klik met de rechtermuisknop op dergelijke bestanden en selecteer Toevoegen aan bekende lijst in het menu. Bij twijfel kunt u de bovenste regel in dit menu ("Informatie") selecteren om meer gedetailleerde informatie over het bestand te bekijken.

Stap 7

Voeg de virushandtekening toe aan de hulpprogrammadatabase. Voor een verdacht bestand dat niet is gekoppeld aan een programma dat u kent, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u de regel "Bestandshandtekening toevoegen aan virusdatabase" in het menu. Het hulpprogramma zal u vragen om het een naam te geven - voer de bestandsnaam in. Het heeft meestal een naam die lijkt op 22CC6C32.exe. Klik na het opgeven van de naam op OK.

Stap 8

Klik op de knop Checklist. Nadat u de handtekening van een bestand aan de database hebt toegevoegd, zal een tweede controle alle verwijzingen naar het bestand in andere elementen op deze schijf onthullen. Op deze manier zal het hulpprogramma het bestand vinden dat het virus zal "regenereren".

Stap 9

Klik op de knop "Virus doden" en het hulpprogramma vernietigt alle bestanden die nog in de lijst staan. Daarna kunt u het sluiten en terugkeren naar de bestandsbeheerder.

Stap 10

Zoek een bestand met de naam system32.exe - het bevindt zich in de hoofdmap van de opstartschijf. Voer het uit om door virussen beschadigde systeembestanden te herstellen.

Stap 11

Geef de Windows-map op waarin het programma de onbeschadigde systeembestanden moet schrijven en klik op de knop Installeren. Dit voltooit het herstel van alles dat door het virus is beschadigd.

Stap 12

Sluit de bestandsbeheerder en selecteer in het Shell Swapper-venster de optie Opnieuw opstarten in de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek. Start uw besturingssysteem op de gebruikelijke manier op.

Stap 13

De websites van antivirusprogramma's hebben gedetailleerde en eenvoudige instructies om van de banner af te komen. In de regel komt het neer op het selecteren van een ontgrendelingscode en kan alleen helpen als de distributeur van het virus zich echt zorgen maakt over het herstellen van de prestaties van uw computer en een dergelijke mogelijkheid heeft geboden. U kunt controleren hoe effectief deze techniek is en of het meer een zoekmachineoptimalisatie en commerciële antivirus-advertentietool is. Misschien heb je geluk, en zo niet, ga dan naar de bovenstaande techniek die effectief is in relatie tot de huidige generatie virussen.

Aanbevolen: