Hoe De Standaardinstellingen Van De Opera Terug Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Standaardinstellingen Van De Opera Terug Te Zetten
Hoe De Standaardinstellingen Van De Opera Terug Te Zetten

Video: Hoe De Standaardinstellingen Van De Opera Terug Te Zetten

Video: Hoe De Standaardinstellingen Van De Opera Terug Te Zetten
Video: Призрак Оперы (The Phantom Of The Opera) 2024, Mei
Anonim

Er kan een situatie ontstaan wanneer wijzigingen in de browserinstellingen leiden tot ongewenste gevolgen van het functioneren ervan. Soms kunnen deze wijzigingen niet worden teruggezet naar hun vorige staat omdat de gebruiker is vergeten welke wijzigingen hij heeft aangebracht of omdat het moeilijk is vast te stellen welke van de wijzigingen van invloed waren. En het is niet zozeer een kwestie van vergeetachtigheid, maar van een veelheid aan veranderingen die tegelijkertijd worden doorgevoerd. Mogelijk hebt u een eenvoudige oplossing nodig om de instellingen voor de Opera-browser te "resetten" naar de oorspronkelijke staat, wat deze stapsgewijze instructie suggereert.

Opera-browser
Opera-browser

Noodzakelijk

  • Besturingssysteem van de Windows-familie.
  • Opera-browser geïnstalleerd.

instructies:

Stap 1

Start uw Opera-browser door op de snelkoppeling voor starten op het bureaublad te klikken, of in de lijst met programma's door op de knop "Start" te klikken. Open een nieuw tabblad wanneer de browser wordt geladen. Klik hiervoor met de linkermuisknop op de knop "+" aan de rechterkant van de tabbalk of druk op Ctrl-T op het toetsenbord.

Stap 2

Als gevolg van de vorige stap bevindt u zich in de adresbalk van de browser. Typ of kopieer de volgende regel:

opera: config # Gebruikersvoorkeuren | Opera Directory

Druk op Enter. De pagina met browseropties wordt weergegeven, en in het bijzonder de Opera Directory-parameter met het juiste tekstinvoerveld. Dit veld bevat het volledige pad naar de browserprofielmap. De inhoud van dit veld moet naar het klembord worden gekopieerd. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop ergens in dit invoerveld en drukt u op Ctrl-A (alles selecteren) en vervolgens op Ctrl-C (kopiëren naar klembord).

Hiermee wordt het volledige pad naar het browserinstellingenbestand gekopieerd. Voor de Opera Portable-versie is deze regel bijvoorbeeld:

C: / Program Files / OperaPortable / Data / Opera / profile \

Voor andere versies van de browser kan deze verschillen in zowel de padnaam als de bestandsnaam.

Stap 3

Klik vervolgens op de knop "Start" of druk op de bijbehorende toets op het toetsenbord. Selecteer het menu-item "Uitvoeren". U kunt het gemakkelijker doen door op de sneltoets Win-R te drukken. Het venster "Programma uitvoeren" wordt geopend.

Zorg ervoor dat de invoertaal Engels is en voer de volgende opdracht in:

CMD / R DEL"

Vervolgens moet je het pad van het klembord plakken via Ctrl-V en de naam van het operaprefs.ini-bestand invoeren vanaf het toetsenbord (als je een oude versie van Opera hebt, zal opera6.ini dat zijn in plaats van operaprefs.ini). Voeg nog wat aanhalingstekens toe en de opdrachtregel in dit voorbeeld ziet er als volgt uit:

CMD / R DEL "C: / Program Files / OperaPortable / Data / Opera / profile / operaprefs.ini"

Stap 4

Schakel nu terug naar het Opera-browservenster. Zet het uit. Dit kan door op de Alt-F4-toetscombinatie te drukken of door met de linkermuisknop op het pictogram voor het sluiten van het venster te klikken. Geef mogelijke bevestigingen van de programmabeëindiging aan.

Wanneer Opera wordt afgesloten, heeft dit geen effect op het optiebestand voor de huidige instellingen. Om er zeker van te zijn dat Opera uit het RAM is verwijderd, wacht u ongeveer een halve minuut en gaat u verder met de volgende stap van deze instructie.

Stap 5

Ga terug naar het vorige venster waar u de opdracht hebt ingevoerd. Druk op Enter of OK. De opdracht om het Opera-voorkeursoptiesbestand te verwijderen wordt uitgevoerd.

Stap 6

Start Opera-browser opnieuw. Als het instellingenbestand niet wordt gevonden, wordt het opnieuw gemaakt en worden alle opties teruggezet naar hun oorspronkelijke staat.

Aanbevolen: