Hoe Twee Mappen Te Vergelijken

Inhoudsopgave:

Hoe Twee Mappen Te Vergelijken
Hoe Twee Mappen Te Vergelijken

Video: Hoe Twee Mappen Te Vergelijken

Video: Hoe Twee Mappen Te Vergelijken
Video: Vergelijk Bestanden Met 'Diff Doc' 2024, Mei
Anonim

Om de mappen van een desktopcomputer en een laptop (of andere desktop-pc) te synchroniseren, moet u ze eerst matchen. Voor deze doeleinden zijn speciale toepassingen ontwikkeld die het leven van de pc-gebruiker aanzienlijk vergemakkelijken.

Hoe twee mappen te vergelijken
Hoe twee mappen te vergelijken

instructies:

Stap 1

Download en installeer FileSync op uw pc om 2 mappen te vergelijken. Het is een gratis applicatie en is gemakkelijk te vinden op internet. Start FileSync. Selecteer op de werkbalk het menu-item "Bestand" en daarin "Nieuwe taak". Er verschijnt een venster. Geef het project een naam.

Stap 2

Sparen. Er zou dan een venster op het scherm moeten verschijnen waarin u de twee mappen kunt toewijzen. Klik op de knop Bladeren en selecteer de mappen die u wilt vergelijken. Nadat ze aan het project zijn toegevoegd, klikt u op de knop "Analyse".

Stap 3

Wacht even totdat het programma klaar is met het analyseren van de opgegeven mappen. Zodra de analyse voorbij is, verschijnt er een venster met alle informatie waarin u geïnteresseerd bent op het scherm. In hetzelfde project kunt u een van de vergeleken mappen door een andere vervangen en het proces herhalen.

Stap 4

Download en installeer Beyond Compare 3 op uw pc om 2 mappen te matchen. Het is ook een gratis applicatie en wordt verspreid op internet. Probeer de meest recente versie te vinden. Nadat het programma is geïnstalleerd, start u uw pc opnieuw op.

Stap 5

Voer vervolgens het programma uit. Selecteer de twee mappen die u wilt vergelijken met behulp van de knop Bladeren. Klik vervolgens op de knop "Analyse starten". Nadat de analyse is voltooid, wordt informatie over de mappen weergegeven in het programmavenster. Naast vergelijking heeft Beyond Compare 3 ook een functie voor bestandssynchronisatie.

Stap 6

Zoek de actieknop op de opdrachtbalk om mapbestanden te synchroniseren. Er verschijnt een menu. Selecteer "Synchronisatie". De mapbestanden worden enige tijd gesynchroniseerd. Deze functie kan worden opgenomen in de lijst met basisacties die worden uitgevoerd wanneer het programma start. Het kan ook worden gebruikt om muziek, afbeeldingen en andere soorten bestanden te matchen.

Aanbevolen: