Hoe Windows 7 Te Versnellen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 7 Te Versnellen
Hoe Windows 7 Te Versnellen

Video: Hoe Windows 7 Te Versnellen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How To Fix High RAM Memory Usage In Windows 7 [Tutorial] 2023, Februari
Anonim

De snelheid van het besturingssysteem Windows 7 is afhankelijk van verschillende factoren. Sommigen van hen zijn vrij moeilijk te veranderen, bijvoorbeeld om het RAM-geheugen te vergroten. Zelfs een onervaren gebruiker kan het besturingssysteem echter versnellen door onnodige programma's te verwijderen en het bureaubladthema te wijzigen.

Hoe Windows 7 te versnellen
Hoe Windows 7 te versnellen

instructies:

Stap 1

Verwijder ongebruikte programma's. Open het menu "Start", selecteer de regel "Configuratiescherm, Programma's" en vervolgens het item "Programma's en onderdelen". Kies uit de aangeboden lijst met programma's die u niet gebruikt en markeer ze met selectievakjes. Klik op de knop "Verwijderen".

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op een vrij gedeelte van het bureaublad. Selecteer "Personalisatie" in het menu dat verschijnt. Er wordt een venster geopend met een lijst met onderwerpen. Selecteer de regel "Basic vereenvoudigde thema's", vink in de lijst die verschijnt het item "Classic" aan. Klik OK. Na een tijdje zal het thema op uw bureaublad veranderen. Windows 7 maakt gebruik van Windows Aero-technologie, die prachtige grafische effecten biedt, zoals transparante achtergronden, pop-ups en meer. Helaas gebruikt deze technologie extra computerbronnen, wat de snelheid van de computer vertraagt. Het Classic-thema maakt geen gebruik van Windows Aero.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Open in het contextmenu het item "Eigenschappen". Selecteer het tabblad Geavanceerde systeeminstellingen. Klik in het geopende venster op de regel "Prestaties" en selecteer "Opties". Vink in het nieuwe venster het vakje aan naast 'Beste prestaties leveren'. Klik op de knop "Toepassen" en op OK.

Stap 4

U kunt uw computer aanzienlijk versnellen door uw harde schijf te defragmenteren. Open het startmenu. Selecteer de regel "Alle programma's". Klik in de lijst die verschijnt op het item "Standaardprogramma's". Selecteer vervolgens "Hulpprogramma's" en "Schijfdefragmentatie". Druk op de Ctrl-toets en klik, terwijl u deze ingedrukt houdt, met de muis op alle partities van de harde schijf om ze tegelijkertijd te selecteren. Klik op de regel "Schijfdefragmentatie". Wacht tot de procedure is voltooid. Het wordt niet aanbevolen om programma's te openen tijdens defragmentatie.

Populair per onderwerp