Een Kruiswoordpuzzel Typen

Inhoudsopgave:

Een Kruiswoordpuzzel Typen
Een Kruiswoordpuzzel Typen

Video: Een Kruiswoordpuzzel Typen

Video: Een Kruiswoordpuzzel Typen
Video: HOW TO: SNEL LEREN TYPEN | Hoe plaats je je handen? 2024, Mei
Anonim

Microsoft Office Word is een uniek programma in zijn soort. Hiermee kunt u niet alleen tekst typen en afdrukken, maar ook met tabellen werken, macro's maken en zelfs kruiswoordraadsels. Voor velen zal dit nieuws zijn, maar voor een kruiswoordpuzzel is het helemaal niet nodig om extra hulpprogramma's te installeren.

Een kruiswoordpuzzel typen
Een kruiswoordpuzzel typen

Noodzakelijk

Microsoft Office Word

instructies:

Stap 1

Voor een snelle en correcte uitvoering van een element als een kruiswoordraadsel is het aan te raden om MS Word 2007 of nieuwer te gebruiken. Ga met het editorvenster open naar het tabblad Pagina-indeling. Om het vereiste aantal cellen te plaatsen, klikt u op de knop "Marges" en stelt u de minimumwaarde in door de optie "Smal" te selecteren.

Stap 2

Nu kunt u een tabel maken waarin alle woorden van uw toekomstige kruiswoordpuzzel passen. Teken de tabel zelf of maak deze met het automatische gereedschap Tabel op het tabblad Invoegen. Geef in het deelvenster Tabel invoegen het vereiste aantal rijen en kolommen op. Het wordt aanbevolen om een kruiswoordpuzzel te maken op basis van een vooraf gemaakte schets op papier, zodat u veel tijd kunt besparen.

Stap 3

Formatteer de resulterende tabel: selecteer een rij of kolom en verwijder deze via het contextmenu. Nu is de voorbeeldkruiswoordpuzzel klaar, sla deze op om deze tabel niet opnieuw te maken. U kunt het opslaan als een sjabloon, hiervoor klikt u op de knop met het Office-logo, selecteert u het item "Opslaan als" en klikt u vervolgens op het item "Word-sjabloon". Geef in het geopende venster de bestandsnaam en de opslagmap op en klik op de knop Opslaan.

Stap 4

Vul in de lege cellen de antwoorden in op de vragen die je hebt opgesteld en vul de lege cellen in met een kleur, bij voorkeur een grijstint, om er geen aandacht aan te schenken. Selecteer onnodige cellen en selecteer "Randen en opvulling" in het contextmenu. Klik na het kiezen van een kleur op OK om het venster te sluiten.

Stap 5

Net onder de tafel met een kruiswoordpuzzel, waarvan de cellen moeten worden vrijgemaakt van de juiste antwoorden, plaats je een lijst met vragen. Vragen moeten eerst horizontaal worden gesteld, daarna verticaal. Nu kunt u beginnen met het afdrukken van uw werk.

Stap 6

Voor het printgemak is het aan te raden om een kruiswoordpuzzel met vragen op één vel te plaatsen. Probeer de tafel te verkleinen door erop te klikken en met de linkermuisknop op het kleine lege vierkantje in de rechter benedenhoek te slepen. Het wordt ook aanbevolen om het lettertype te verkleinen of te wijzigen in een lettertype dat meer lege ruimte zal vullen dan het vorige.

Stap 7

Het komt ook voor dat de kruiswoordpuzzel de grootte van het blad aanzienlijk overschrijdt, zelfs het veranderen van de randen van het document, evenals de inspringingen ervan, helpt niet. In dit geval kunt u het beste een deel van de tekst op een ander blad plaatsen. Om papier te besparen kun je het vel dubbelzijdig bedrukken, maar in de regel is het nogal onhandig om het vel steeds om te draaien.

Aanbevolen: