Tekst Typen Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Tekst Typen Op Een Computer
Tekst Typen Op Een Computer

Video: Tekst Typen Op Een Computer

Video: Hoofletters en leestekens leren typen op de computer 2022, December
Anonim

Computers zijn al lang een integraal onderdeel van ons leven. Ze houden alle documentatie van bedrijven bij, voeren boekhoudkundige berekeningen uit, met hun hulp wordt informatie op internet gezocht en met hun hulp communiceren mensen en hebben ze plezier. Met andere woorden, het is tegenwoordig onmogelijk om zonder computerkennis te doen. Er is echter nog steeds een vrij groot aantal mensen, vooral de oudere generatie, die nog steeds op hun hoede zijn voor computers en zelfs bang zijn voor de eenvoudigste taken, zoals typen.

Tekst typen op een computer
Tekst typen op een computer

instructies:

Stap 1

Hoewel typen op een computer heel eenvoudig en veel handiger is dan op een oude typemachine. U hoeft de volgorde van noodzakelijke acties maar één keer te achterhalen. En zoek allereerst uit met welke computerprogramma's je op de meest eenvoudige manier met tekst kunt werken.

Stap 2

Het Windows-besturingssysteem, dat alomtegenwoordig is, biedt gebruikers standaard twee hoofdprogramma's voor het afdrukken van tekst: WordPad en Notepad. Ze laten je allebei toe om tekst op een computer te typen en af ​​te drukken op een printer, en verschillen alleen in hun functionaliteit. Om deze programma's te vinden, opent u het hoofdmenu op uw bureaublad: Start -> Alle programma's -> Accessoires -> WordPad of Kladblok.

Stap 3

Na het openen van het programma ziet u een venster met een leeg wit veld. Dit is uw elektronische blad waarop u uw tekst gaat typen. Met de menuknoppen bovenaan het programmavenster kunt u het corrigeren en bewerken: overbodige letters wissen, fragmenten uitknippen, afzonderlijke zinnen markeren, enz.

Stap 4

Kijk goed naar het toetsenbord voor je. Het meeste wordt ingenomen door toetsen met letters, zoals op gewone typemachines. Alleen computertoetsenborden die in Rusland en de GOS-landen worden gebruikt, hebben twee letters op elke toets: Latijn en Russisch. Dit wordt gedaan zodat u zowel Russisch als Engels tegelijkertijd kunt gebruiken en ze afwisselend met elkaar kunt wisselen. Om erachter te komen welke taal in uw geval is opgenomen, typt u een paar letters in.

Stap 5

Terwijl u op de toetsen drukt, ziet u letters verschijnen in het witte veld van het tekstprogramma. Als de geïnstalleerde taal voor u werkt, blijft u typen. Als dat niet het geval is, kunt u het wijzigen door op de linkertoetsen "Shift + Alt" of "Shift + Ctrl + Alt" te drukken, of door de taalbalkknop in de rechterbenedenhoek van uw bureaublad te gebruiken. U kunt nieuwe alinea's maken met de Enter-toets aan de rechterkant van het toetsenbord.

Stap 6

Nadat je een paar zinnen hebt getypt, moet je ze opslaan op de harde schijf van je computer, zodat je werk niet verloren gaat. Klik hiervoor op het woord "Bestand" in het hoofdmenu bovenaan de pagina en zoek het item "Opslaan als" in de vervolgkeuzelijst. Dit opent een Windows-venster met de bestanden en mappen op uw harde schijf. Windows opent standaard altijd de map Mijn documenten.

Stap 7

Onderaan het venster ziet u twee lege velden: "Bestandsnaam" en "Bestandstype". Voer in het veld "Bestandsnaam" de naam in die u aan uw tekst wilt geven. Laat het veld Bestandstype zoals het is. Druk vervolgens op de knop "OK" of "Opslaan". Je tekst is opgeslagen en nu kun je er verder mee werken zonder bang te zijn dat je verliest wat je al hebt gedaan. Herhaal tijdens het werk van tijd tot tijd de procedure voor het opslaan via het menu "Bestand" of gebruik de knop met de afbeelding van een diskette.

Populair per onderwerp