De Volledige Computernaam Vinden

Inhoudsopgave:

De Volledige Computernaam Vinden
De Volledige Computernaam Vinden

Video: De Volledige Computernaam Vinden

Video: De Volledige Computernaam Vinden
Video: 3 IP adressen en Computernamen 2024, Mei
Anonim

De computernaam wordt door de gebruiker geselecteerd tijdens de systeeminstallatie en kan op elk moment worden gewijzigd. Het is noodzakelijk om een computer op het netwerk te identificeren en mag niet meer dan vijftien afdrukbare tekens, spaties en speciale tekens zoals leestekens bevatten. Raadpleeg de systeemcomponenten als u de volledige computernaam nodig hebt.

De volledige computernaam vinden
De volledige computernaam vinden

instructies:

Stap 1

Klik op de Start-knop of de Windows-toets op uw toetsenbord. Selecteer "Configuratiescherm" in het menu. Klik in de categorie Prestaties en onderhoud met de linkermuisknop op het systeempictogram. Het onderdeel Systeemeigenschappen wordt geopend. Als het bedieningspaneel een klassieke uitstraling heeft, selecteer dan meteen het gewenste icoon.

Stap 2

Er zijn verschillende andere manieren om de component Systeemeigenschappen aan te roepen. Open het menu "Start" en zoek het item "Mijn computer". Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer het laatste item "Eigenschappen" in het contextmenu. Hetzelfde kan vanaf het bureaublad worden gedaan door het item "Mijn computer" te selecteren.

Stap 3

Ga in het venster Systeemeigenschappen naar het tabblad Computernaam. In het veld "Volledige naam" ziet u de naam die aan de computer is toegewezen en op dit moment wordt gebruikt. Om de naam te wijzigen, klikt u op hetzelfde tabblad op de knop Wijzigen. Er wordt een extra venster "Computernaam wijzigen" geopend.

Stap 4

Houd er bij het kiezen van een nieuwe naam rekening mee dat hoe korter deze is, hoe beter. Daarnaast kun je een computer geen naam geven die al in gebruik is op het netwerk. Dit kan leiden tot conflicten in de netwerkcommunicatie. Nadat u een nieuwe naam heeft ingevoerd, klikt u op de knop OK en past u de nieuwe instellingen toe.

Stap 5

U kunt de volledige computernaam ook vinden met behulp van het onderdeel Systeeminformatie. Om het op te roepen, klikt u op de knop "Start" en selecteert u "Uitvoeren" in het menu. Typ msinfo32.exe in de lege regel van het geopende venster en druk op de Enter-toets of de OK-knop.

Stap 6

Er wordt een nieuw dialoogvenster geopend. Gebruik de muis om de regel "Systeeminformatie" aan de linkerkant van het venster te markeren. Zoek in de groep "Element" aan de rechterkant van het venster het item "Systeemnaam". De groep "Waarde" bevat de naam van de computer. De regel Gebruikersnaam bevat ook informatie over de computernaam. Het item kan eruitzien als [computernaam] / Gebruikersaccount.

Aanbevolen: