Hoe IP Te Vinden Op Computernaam

Inhoudsopgave:

Hoe IP Te Vinden Op Computernaam
Hoe IP Te Vinden Op Computernaam

Video: Hoe IP Te Vinden Op Computernaam

Video: Hoe IP Te Vinden Op Computernaam
Video: 3 IP adressen en Computernamen 2024, April
Anonim

Elke computer, of liever, de netwerkadapter, heeft een specifiek IP-adres dat eraan wordt toegewezen wanneer deze verbinding maakt met internet. Het vinden van het IP is vrij moeilijk, meestal onmogelijk, bijvoorbeeld bij het gebruik van firewalls.

Hoe IP te vinden op computernaam
Hoe IP te vinden op computernaam

Noodzakelijk

Console-vaardigheden

instructies:

Stap 1

Open een opdrachtprompt op uw computer om het IP-adres van de computer waarin u geïnteresseerd bent op het lokale netwerk te krijgen. Zoek in het menu Start het hulpprogramma Uitvoeren (gebruik voor Windows XP, voor Vista en Seven besturingssystemen gewoon de zoekbalk).

Stap 2

Noteer cmd en druk op de Enter-toets, u zou een groot zwart venster moeten zien waarin u de ping-opdracht moet invoeren en de exacte computernaam na een spatie moet schrijven. De taak kan ingewikkeld zijn als de gebruiker van de computer waarin u geïnteresseerd bent een firewall gebruikt, hier is het de moeite waard om de procedure meerdere keren te herhalen.

Stap 3

Besteed aandacht aan speciale programma's die het verkrijgen van een IP-adres op computernaam automatiseren. Wees uiterst voorzichtig bij het gebruik ervan, omdat velen van hen, met toestemming van u om internet te gebruiken, het besturingssysteem en de bestanden van computergebruikers kunnen beschadigen.

Stap 4

Als u een IP-adres gebruikt om de computernaam te achterhalen, houd er dan rekening mee dat deze actie ook gecompliceerd kan zijn door de geïnstalleerde firewalls, en als u de computernaam kent, is het vrij eenvoudig om het adres te verkrijgen door meerdere keren een ping te verzenden, alles is hier veel ingewikkelder.

Stap 5

Nadat u de informatie over het IP-adres van de computer hebt gevonden, gaat u indien nodig verder met de identificatie van de eigenaar. Gebruik speciale servers om informatie over de gebruiker op het adres van zijn computer op het netwerk te verkrijgen, bijvoorbeeld https://www.whoisinform.ru/, https://iontail.com/?p=utils of https:// www.all-nettools.com /. Voer het IP-adres dat u kent in het juiste formulier in en selecteer vervolgens het juiste type verzoek. Druk op de Enter-toets. Zoek vervolgens de naam van de eigenaar door contact op te nemen met zijn provider.

Aanbevolen: