Een Computer Aanzetten Vanaf Een Schijf

Inhoudsopgave:

Een Computer Aanzetten Vanaf Een Schijf
Een Computer Aanzetten Vanaf Een Schijf

Video: Een Computer Aanzetten Vanaf Een Schijf

Video: Een Computer Aanzetten Vanaf Een Schijf
Video: opstarten vanaf USB stick 2024, Mei
Anonim

Het inschakelen van de computer vanaf schijf is meestal vereist om het besturingssysteem te herstellen van een grote storing. Om de computer correct aan te zetten vanaf de cd, moet u een specifieke reeks stappen volgen.

Een computer aanzetten vanaf een schijf
Een computer aanzetten vanaf een schijf

instructies:

Stap 1

Om een computer vanaf een cd op te starten, hebt u een speciale versie van het besturingssysteem nodig. ontworpen om vanaf cd te draaien. Deze assemblages worden LiveCD's genoemd en zijn meestal gebouwd op basis van open source-besturingssystemen. Er zijn echter versies van Windows-besturingssystemen gemaakt voor het LiveCD-formaat. Een van hen kan worden gedownload via de link https://philka.ru/forum/index.php?showtopic=6879. Schrijf deze assembly na het downloaden naar een cd-rw-schijf voor gebruik in noodsituaties, bijvoorbeeld in geval van een virusinfectie van de computer of een kritieke storing van de instellingen van het besturingssysteem

Stap 2

Om de computer te laten opstarten vanaf een cd, moeten de instellingen zodanig worden ingesteld dat de prioriteit op de media waarvan het besturingssysteem is geladen, is ingesteld op cd. Om dit te doen, moet u het computer-BIOS openen door direct na het inschakelen op de F1-, F2- of F9-knoppen (afhankelijk van de fabrikant) te drukken. Ga in het BIOS naar het tabblad Opstartopties en bewerk de opstartwachtrij door de cd eerst in de wachtrij te plaatsen. Plaats daarna de cd in het station en start uw computer opnieuw op met de sneltoets Ctrl + Alt + Del. Nadat het opnieuw opstarten is voltooid, wacht u tot het scherm "Druk op een willekeurige toets om vanaf cd op te starten" verschijnt. Druk nu op een willekeurige toets om het opstarten vanaf schijf te starten.

Stap 3

Het laden van het besturingssysteem vanaf schijf duurt iets langer dan de standaardversie. Na het laden verschijnt het bureaublad met snelkoppelingen van de programma's die in de assembly zijn opgenomen op het scherm. In de regel bevat de assembly bestandsbeheerders, register-editors en antivirusprogramma's die de meeste problemen met het standaardbesturingssysteem helpen oplossen.

Aanbevolen: