Een Computer Aanzetten Zonder Videokaart

Inhoudsopgave:

Een Computer Aanzetten Zonder Videokaart
Een Computer Aanzetten Zonder Videokaart

Video: Een Computer Aanzetten Zonder Videokaart

Video: Een Computer Aanzetten Zonder Videokaart
Video: Wat te doen bij geen signaal? 2024, April
Anonim

Je videokaart is kapot, maar je moet wel wat aan de computer doen. Het apparaat is defect en het moederbord staat het starten niet toe. Om uw computer zonder videokaart te kunnen opstarten, moet u een paar eenvoudige stappen volgen.

Een computer aanzetten zonder videokaart
Een computer aanzetten zonder videokaart

instructies:

Stap 1

Als de verwijderbare videokaart niet meer werkt en uw computer een ingebouwde kaart heeft, moet u het defecte apparaat loskoppelen en de monitor aansluiten op de ingebouwde videokaartconnector. Meestal bevindt deze connector zich naast de muis- en USB-connectoren aan de achterkant van de systeemeenheid. De computer start op en toont het beeld op het scherm, zodat u verder kunt werken.

Stap 2

Als u geen ingebouwde videokaart hebt, moet u het BIOS openen om de computer zonder videokaart in te schakelen. Druk op de Del-knop voordat u het besturingssysteem laadt terwijl u het RAM-geheugen test. Ga in het BIOS-menu naar de sectie Standaard CMOS-functies en zoek het item Halt on - voorwaarden voor het stoppen van de download. Het item Alle fouten dwingt de download te stoppen bij elke fout (inclusief de afwezigheid van een toetsenbord). Selecteer het item Geen fouten - dan blijft het systeem opstarten in geval van fouten. In verschillende BIOS-versies moet u zoeken naar vergelijkbare bewoordingen, bijvoorbeeld Halt On Errors, in plaats van het item Alle, selecteert u Geen. Maar als je geen videokaart hebt, kun je het beeld niet op de monitor weergeven.

Stap 3

Als u een oude computer heeft, kunt u ook een PCI-videokaart gebruiken of er een kopen bij particuliere computerupgradewinkels. De kosten van zo'n kaart zijn erg klein, maar het zal voldoende zijn om op een computer te werken als je nieuwe videokaart doorbrandt. Ja, je zult geen moderne games kunnen spelen, maar het is voldoende om met documenten te werken, software te installeren / verwijderen. Mogelijk moet u de initialisatie van de adapter vanaf de PCI-bus in het BIOS configureren om met een PCI-videokaart te werken, maar hoogstwaarschijnlijk zal dit automatisch gebeuren zonder uw deelname.

Aanbevolen: