Een Nieuwe Computer Aanzetten

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Computer Aanzetten
Een Nieuwe Computer Aanzetten

Video: Een Nieuwe Computer Aanzetten

Video: Een Nieuwe Computer Aanzetten
Video: How to Transfer Files Between Two Windows PCs 2024, Mei
Anonim

U heeft dus een computer gekocht. Ze brachten naar huis, haalden een monitor en een systeemeenheid uit de verpakking, misschien een toetsenbord en een muis, en wat dan? U moet een nieuwe computer goed in elkaar zetten en starten.

Een nieuwe computer aanzetten
Een nieuwe computer aanzetten

instructies:

Stap 1

Controleer de inhoud. De belangrijkste en noodzakelijke onderdelen voor het inschakelen zijn de monitor, de systeemeenheid, het wordt ook wel de "processor", het toetsenbord, de muis, de overspanningsbeveiliging en het luidsprekersysteem of de koptelefoon genoemd. Dit is de standaard minimumset. Camera's, modems, microfoons, printers en andere extra apparaten zijn niet zo belangrijk bij het opstarten en hebben ze niet allemaal, dus hun verbinding wordt niet overwogen.

Stap 2

Verbind de monitor en de systeemeenheid met een signaalkabel. Meestal zijn de uiteinden van deze kabel blauw of wit, met veel pinnen. Zoek een stopcontact dat overeenkomt met de vorm en kleur op de achterwand van de systeemeenheid en steek deze er helemaal in. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de monitor.

Stap 3

Sluit je toetsenbord en muis aan. De connectoren waarop deze apparaten zijn aangesloten, bevinden zich aan de achterkant van de systeemeenheid, in de bovenste helft. Als de sockets rond zijn, moet u ze op kleur aansluiten, het paarse toetsenbordcontact in de paarse connector en de groene muisconnector in het groene gat gemarkeerd met een geschikte vorm. Als de kabel van het toetsenbord of de muis eindigt met een platte rechthoekige USB-connector, sluit deze dan aan op een rechthoekige aansluiting aan de achterkant van de systeemeenheid. Wees niet bang om te verwarren, alle USB-connectoren zijn gelijk en werken hetzelfde.

Stap 4

Sluit luidsprekers of koptelefoons aan op het groene gat van de systeemeenheid. Deze bevindt zich aan de achterkant, bijna in het midden van het aansluitpaneel. Als er meer dan één kabel uw luidsprekers verlaat, sluit u deze op kleur aan, dat wil zeggen, elke kabel in een aansluiting van zijn eigen kleur. Als de speakers in de monitor zijn ingebouwd, dan komt er ook een kabel uit.

Stap 5

Steek de overspanningsbeveiliging in een stopcontact. De aan / uit-knop erop moet in de uit-stand staan en niet verlicht zijn. Steek het netsnoer in het filter en het andere uiteinde van de kabel in de monitor. Doe hetzelfde met de kabel van de systeemeenheid. De aansluitingen en aansluitingen zijn hetzelfde, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u ze verwisselt.

Stap 6

Druk op de AAN-knop aan de voorkant van de monitor. De stroomindicator moet oplichten. Als dit niet het geval is, zoekt u naar de aan/uit-schakelaar van het scherm aan de achterkant, in de buurt van de kabels.

Stap 7

Zet de aan/uit-schakelaar aan de achterkant van de systeemeenheid aan. Druk op de aan/uit-knop op de luidsprekers. Klik op de powerfilter-knop - het werkklare lampje gaat branden.

Stap 8

Druk op de aan/uit-knop, meestal de grootste aan de voorkant van de systeemeenheid. De computer is ingeschakeld en begint op te starten.

Aanbevolen: