Snel Typen Op Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Snel Typen Op Het Toetsenbord
Snel Typen Op Het Toetsenbord

Video: Snel Typen Op Het Toetsenbord

Video: Snel Typen Op Het Toetsenbord
Video: HOW TO: SNEL LEREN TYPEN | Hoe plaats je je handen? 2024, April
Anonim

Tijd is geld. En de tijd die wordt besteed en verdiend met geld van mensen die op het werk achter de computer moeten zitten, hangt vaak direct af van hun typesnelheid. Wijsheden als snel afdrukken kunnen echter worden geleerd door de productiviteit te verhogen.

Snel typen op het toetsenbord
Snel typen op het toetsenbord

Noodzakelijk

het programma "Solo"

instructies:

Stap 1

Een ideale optie voor diegenen die reactief willen leren typen, is de tienvingerblinde typetechniek. Als je het onder de knie hebt, kun je tegelijkertijd tekst typen en tv kijken - je hoeft niet bij te houden op welke toetsen je vingers vallen. De essentie van deze techniek is dat bij het typen alle vingers van beide handen betrokken zijn. De rechterhand is verantwoordelijk voor de rechterhelft van het toetsenbord en de linkerhand voor de linker. Elke vinger heeft zijn eigen toetsen. Door op de gewenste letter te drukken, keert de vinger terug naar zijn oorspronkelijke positie. Het programma "Solo" zal je helpen om deze techniek te leren. Tijdens het leren oefen je de set van elke letter en de moeilijkste zinnen, en verwerf je geleidelijk de nodige vaardigheden. Met dagelijkse training bereik je een typesnelheid van 600-700 woorden per minuut.

Stap 2

Onthoud de locatie van de letters op het toetsenbord. Kijk goed naar de bovenste rij, lees de reeks letters meerdere keren, visualiseer ze. Pak dan een stuk papier en teken de sleutels. Hetzelfde moet worden gedaan met de rest van de rijen. Als je eenmaal de positie van elke letter hebt geleerd, zul je veel sneller de gewenste sleutel vinden en de tekst typen.

Stap 3

Oefen dagelijks. Typ de tekst van gedichten en liedjes die je uit je hoofd kent, vraag iemand uit je familie om de tekst voor je te dicteren. In het ideale geval kun je na de training liedjes of audioboeken spelen en hun teksten typen, terwijl je de verteller of artiest bijhoudt.

Stap 4

Wanhopige extremisten kunnen de volgende methode gebruiken. Lijm, wis of bedek alle letters op het toetsenbord met de corrector. Begin nu met typen. Natuurlijk zul je in het begin ongemak ervaren, maar dan zul je de methode van blind typen onder de knie krijgen en de typsnelheid zal toenemen tot 200-250 tekens per minuut.

Aanbevolen: