Pagina's Toevoegen In Word

Inhoudsopgave:

Pagina's Toevoegen In Word
Pagina's Toevoegen In Word

Video: Pagina's Toevoegen In Word

Video: Pagina's Toevoegen In Word
Video: Word Opmaak Pagina-einde 2024, Mei
Anonim

De paginanummering in Microsoft Word helpt u om elk getypt document mooi en correct te ontwerpen - van een abstract tot een businessplan. Het maakt het ook gemakkelijk om de informatie te vinden die u nodig hebt.

Pagina's toevoegen in Word
Pagina's toevoegen in Word

Noodzakelijk

computer waarop Microsoft Word draait

instructies:

Stap 1

De volgorde waarin nummers op een documentpagina in Word worden geplaatst, is afhankelijk van de versie van de teksteditor. In de 2003-versie zijn ze veel gemakkelijker neer te leggen dan in de 2007 en hogere versies van Word.

Stap 2

Als u in Microsoft Word 2003 werkt, opent u het document en selecteert u de sectie "Invoegen" in het hoofdmenu. Klik op het item "Paginanummers". Afhankelijk van de vereisten voor documentontwerp, stelt u de nummeringsparameters in die u nodig hebt in het venster dat verschijnt. Selecteer de positie van het nummer op de pagina, uitlijning met een specifieke rand, grootte en type lettertype.

Stap 3

Klik in hetzelfde venster op het gedeelte "Formaat" en maak de nodige opmaak van het paginanummer. U kunt bijvoorbeeld een hoofdstuknummer opnemen of Romeinse cijfers gebruiken in plaats van Arabische cijfers.

Stap 4

Bij het maken van abstracts, scripties en scripties is het vaak nodig om vanaf het tweede blad te beginnen met nummeren, maar zodat het cijfer "2" erop verschijnt. Dit kan gedaan worden in de sectie "Formaat", door het paginanummer en nummer op te geven in het item "Start van".

Stap 5

In Microsoft Word 2007 worden paginanummers weergegeven in de kop- en voetteksten boven en onder aan het blad. Om ze neer te leggen, dubbelklikt u met de linkermuisknop bovenaan de pagina. Voor u is er een gebied gescheiden door een stippellijn - een koptekst. Klik daarna op "Invoegen" in het hoofdmenu en selecteer in het gedeelte "Paginanummers" de locatie van de nummering en leg deze neer. U kunt terugkeren naar het bewerken van de tekst door te dubbelklikken in het midden van de pagina.

Stap 6

Om de paginanummers te wijzigen, dubbelklikt u op het kop- en voettekstgebied en brengt u de nodige wijzigingen aan. U kunt ook opnieuw naar Paginanummers gaan en het gedeelte Paginanummers opmaken selecteren in het vervolgkeuzemenu.

Stap 7

Om een nummering te verwijderen, selecteert u deze, selecteert u het tabblad Paginanummers en klikt u op Paginanummers verwijderen.

Stap 8

Correct opgemaakte nummering zal het creëren van inhoud voor het getypte document aanzienlijk vereenvoudigen.

Aanbevolen: