Hoe Te Kopiëren Naar Tekstbestand

Inhoudsopgave:

Hoe Te Kopiëren Naar Tekstbestand
Hoe Te Kopiëren Naar Tekstbestand

Video: Hoe Te Kopiëren Naar Tekstbestand

Video: Hoe Te Kopiëren Naar Tekstbestand
Video: Tekst knippen of kopiëren en plakken 2024, Mei
Anonim

Vaak wordt in de instructies voor het elimineren van defecten in de werking van software of hardware, of in de instructies voor het gebruik van programma's of internetdiensten, voorgesteld om de informatie naar een tekstbestand te kopiëren. Bestanden met de extensie txt worden meestal "tekst"-bestanden genoemd, hoewel deze definitie kan worden toegepast op elk bestand dat tekstinformatie opslaat, zoals csv of doc. In ieder geval is deze operatie niet moeilijk.

Hoe te kopiëren naar tekstbestand
Hoe te kopiëren naar tekstbestand

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw tekstdocument waarin de naar het klembord gekopieerde gegevens worden overgebracht. Om dit te doen, volstaat het om elk programma te openen om met tekstdocumenten te werken - het kan bijvoorbeeld het eenvoudigste Kladblok zijn van de standaard Windows-programma's. De link om Kladblok te starten wordt in het hoofdmenu in de sectie "Alle programma's" geplaatst, waar u naar de subsectie "Standaard" moet gaan en het item "Kladblok" moet selecteren.

Stap 2

Schakel over naar het venster van het programma waaruit u de tekst wilt kopiëren, selecteer het gewenste fragment en druk op de toetsencombinatie Ctrl + C om het op het klembord te plaatsen. Als het programmavenster niet voorziet in een selectiebewerking voor de gewenste tekst, dan zal deze handmatig moeten worden getypt, als de hoeveelheid tekst dit toelaat.

Stap 3

Ga terug naar het teksteditorvenster en druk op de toetsencombinatie Ctrl + V of Ctrl + Insert - op deze manier plak je de inhoud van het klembord in een leeg document. Druk vervolgens op de sneltoets Ctrl + S om het dialoogvenster voor het opslaan van tekstbestanden te openen. Daarin moet u de naam van het bestand en de locatie van de opslag opgeven en vervolgens op de knop "Opslaan" klikken. Daarna kunnen de naar een tekstbestand gekopieerde gegevens worden gebruikt voor het beoogde doel.

Stap 4

Als de tekst niet in het tekstformaat naar het klembord kan worden gekopieerd, kunt u dit in het afbeeldingsformaat doen - maak een "screenshot" door op de knop Print Screen op het toetsenbord te drukken. Gebruik een tekstherkenningsprogramma om de informatie uit de resulterende afbeelding te lezen en deze om te zetten in platte tekst. Een van de meest voorkomende toepassingen van dit type is Abbyy FineRider. De op deze manier gegenereerde tekst kan worden opgeslagen in een tekstbestand zonder een teksteditor te gebruiken - de bijbehorende functie bevindt zich in het menu van het herkenningsprogramma zelf.

Stap 5

Webpagina's kunnen ook naar een tekstbestand worden gekopieerd zonder een teksteditor te gebruiken. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + S om het dialoogvenster voor het opslaan van de pagina te openen en selecteert u vervolgens in het veld "Opslaan als type" de regel "Tekstbestand" en klikt u op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: