Wat Is De Reconstructie Van Een Privéwoning?

Inhoudsopgave:

Wat Is De Reconstructie Van Een Privéwoning?
Wat Is De Reconstructie Van Een Privéwoning?

Video: Wat Is De Reconstructie Van Een Privéwoning?

Video: Wat Is De Reconstructie Van Een Privéwoning?
Video: Live stream terugkijken: Borstkankeroperatie met directe reconstructie 2024, Mei
Anonim

Als een woonhuis niet geschikt is om te wonen of je wilt het gewoon grotendeels aanpassen, dan is reconstructie de beste uitweg uit deze situatie. Houd er rekening mee dat sommige soorten reparatiewerkzaamheden officieel moeten worden bevestigd door speciale vergunningen van bepaalde autoriteiten te verkrijgen.

Wat is de reconstructie van een privéwoning?
Wat is de reconstructie van een privéwoning?

Wat is de reconstructie van een privéwoning?

Het is erg belangrijk om te begrijpen dat reconstructie, herontwikkeling en grote reparaties totaal verschillende processen zijn. Revisie is de vervanging van verouderde materialen die worden gebruikt bij de bouw van een huis door nieuwe. Revisie is in brede zin een complex van bouw- en installatiewerkzaamheden met als doel het verbeteren van de leefomstandigheden en de technische eigenschappen van een woning. Herontwikkeling is de zogenaamde verandering in de configuratie van het huis. De meest voorkomende acties in dit geval zijn de overdracht van muren, deuropeningen, raamkozijnen of verschillende manipulaties daarmee, bijvoorbeeld uitzetting of krimp.

Als u een weigering van overheidsinstanties hebt ontvangen om de wederopbouw van een woonhuis uit te voeren, kunt u hiertegen in beroep gaan of een nieuw document indienen met een ander plan voor bouwveranderingen.

Reconstructie is een bijna volledige verandering in de parameters van een woonhuis en zijn technische kenmerken. In dit geval worden acties uitgevoerd als het toevoegen van nieuwe vloeren, het bouwen van uitbreidingen van het hoofdblok, het toevoegen van nieuwe technische systemen en communicatie. Het belangrijkste punt is dat de ondersteunende structuren niet volledig moeten worden vervangen, ze moeten alleen worden gerepareerd. De belangrijkste onderscheidende kenmerken van de reconstructie worden beschouwd als de toevoeging van een nieuw pand, met behoud van de fundamenten van de vorige constructie van het huis.

Documenten voor reconstructie

De wederopbouw van een woonhuis is een complex soort werk, waarvoor u een speciale vergunning moet aanvragen. Hiervoor wordt een overeenkomstige aanvraag geschreven naar de regionale zelfbestuursorganen. U dient een plattegrond van de nieuwbouw na de verbouwing bij het hoofddocument te voegen. Dergelijke aanvragen worden in de regel binnen een maand in behandeling genomen.

Als je een muur afbreekt en deze vervolgens op een nieuwe plek weer opbouwt, is er sprake van een herontwikkeling. Als u een zomerkeuken of veranda aan een privéwoning bevestigt, wordt dit proces als een reconstructie beschouwd.

De procedure voor het verkrijgen van toestemming voor wederopbouw wordt beheerst door de normen van de stedenbouwkundige code van de Russische Federatie. Verplichte documenten die bij zelfbestuursorganen worden ingediend, zijn onder meer notariële kopieën van documenten die de eigendom van een privéwoning en een stuk grond bevestigen, toestemming van de administratie van het district waar het gebouw zich bevindt, projectdocumentatie, een certificaat van de BTI en een topografische plattegrond … Daarnaast moet u aanvullende referenties en vergunningen verzamelen. Neem voor meer informatie contact op met uw gemeente of gemeente.

Aanbevolen: