Hoe Het Actieve Venster Te Kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe Het Actieve Venster Te Kopiëren
Hoe Het Actieve Venster Te Kopiëren

Video: Hoe Het Actieve Venster Te Kopiëren

Video: Hoe Het Actieve Venster Te Kopiëren
Video: Hoe AVA uitgroeide tot een prominente e-tailer | Retail Koplopers #2 2024, Mei
Anonim

Het actieve venster van de applicatie kan gegevens van verschillende typen bevatten - sommige kunnen worden geselecteerd en gekopieerd door middel van de applicatie zelf, andere vereisen het gebruik van extra programma's. Bovendien, afhankelijk van het formaat waarin u het resultaat van het kopiëren van het venster (bitmap of tekst) wilt krijgen, zal de manier om deze bewerking te implementeren ook verschillen.

Hoe het actieve venster te kopiëren
Hoe het actieve venster te kopiëren

instructies:

Stap 1

Als u in het actieve venster geïnteresseerd bent in de tekstinhoud, druk dan op de toetsencombinatie ctrl + a om alle tekstinhoud te selecteren. Deze opdracht werkt niet in alle soorten programma's, maar bijvoorbeeld in browsers en teksteditors is een dergelijke bewerking voorzien. Kopieer vervolgens alles wat is geselecteerd naar het klembord - druk op de toetsencombinatie ctrl + c. Schakel daarna over naar de toepassing waar u de gekopieerde gegevens wilt plakken en druk op de toetsencombinatie ctrl + v of ctrl + Insert om de inhoud van het klembord erin te plaatsen. In sommige gevallen kunt u met een dergelijk schema niet alleen de tekstinhoud van het actieve venster kopiëren, maar ook afbeeldingen, instellingen voor tekstopmaak en andere elementen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door het actieve Internet Explorer-venster te kopiëren en vervolgens in een Microsoft Word-document te plakken.

Stap 2

Druk op de toetscombinatie alt="Afbeelding" + printscreen als u het resultaat wilt krijgen van het kopiëren van het actieve venster in de vorm van een bitmap. De printscreen-toets bevindt zich meestal op het niveau van de functietoetsen, maar rechts ervan. De verkorte aanduiding van deze knop wordt soms gebruikt - PrScn. Op sommige laptop- en notebookmodellen werkt deze toets alleen in combinatie met de Fn-toets. In ieder geval zal het indrukken van een van deze combinaties het zichtbare deel van het actieve venster op het klembord plaatsen. Je kunt het daar uitpakken met elke grafische editor of zelfs een Microsoft Word-tekstverwerker - door op de toetscombinatie ctrl + v te drukken, wordt de afbeelding ingevoegd in een document dat in een grafische of teksteditor is geopend.

Stap 3

Gebruik aanvullende gespecialiseerde toepassingen als u een afbeelding niet alleen zichtbaar wilt maken, maar ook wilt verbergen buiten het venster van het actieve toepassingsgebied. Het SnagIt-programma kan bijvoorbeeld onafhankelijk door de inhoud van het actieve venster scrollen en er een volledige "screenshot" van maken.

Aanbevolen: