Hoe Het Bovenpaneel Terug Te Sturen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bovenpaneel Terug Te Sturen
Hoe Het Bovenpaneel Terug Te Sturen

Video: Hoe Het Bovenpaneel Terug Te Sturen

Video: Hoe Het Bovenpaneel Terug Te Sturen
Video: GETEST: kan je vuile kledij terugsturen naar ZALANDO? 2024, Mei
Anonim

De methode voor het herstellen van het bovenste paneel van Gnome wordt bepaald door de mate van wijzigingen die in het onderste paneel zijn aangebracht. Desalniettemin wordt elk van deze methoden uitgevoerd door standaardmiddelen van het systeem zelf.

Hoe het bovenpaneel terug te sturen
Hoe het bovenpaneel terug te sturen

instructies:

Stap 1

Als u kleine wijzigingen aanbrengt in het onderste deelvenster of de standaardweergave behoudt, gebruik dan de eenvoudigere methode om het bovenste deelvenster van Gnome te herstellen. om dit te doen, drukt u op de functietoetsen alt="Image" en F2 en voert u het commando gconftool --recursive-unset / apps / panel in.

Stap 2

Gebruik de knop "Uitvoeren" en zorg ervoor dat het onderste paneel verdwijnt. Druk op de functietoetsen alt="Image" en F1 om beide panelen in de standaardweergave weer te geven. Pas de panelen aan uw voorkeur aan.

Stap 3

Als het onderste paneel tijdens het proces aanzienlijke veranderingen heeft ondergaan, selecteert u een andere herstelmethode. Roep het contextmenu van het onderste paneel op door met de rechtermuisknop op de vrije ruimte te klikken en de opdracht "Panel maken" te selecteren. Wacht tot de nieuwe grijze balk bovenaan het computerscherm verschijnt.

Stap 4

Voeg de benodigde applets toe aan het gemaakte paneel: - aangepaste menubalk; - systeemvak; - notificatie-applet zelf; - klok; - sessie-notificatie-applet. Rangschik de toegevoegde applets op een handige manier en speld ze vast op het herstelde bovenpaneel.

Stap 5

Gebruik de alternatieve methode om de bovenste balk van Ubuntu te herstellen. Om dit te doen, roept u eerst de terminal op een gemakkelijke manier aan: - gelijktijdig indrukken van de combinatie van de functietoetsen Ctrl, alt="Image" en T; - met het commando gnome-terminal in het dialoogvenster Programma uitvoeren; - door "Terminal" te selecteren " in de map.

Stap 6

Typ gconftool-2 --shutdown rm -rf ~ /.gconf / apps / panel pkill gnome-panel in het terminaltekstveld. Deze opdracht herstelt de ontbrekende Gnome-bovenbalk naar de standaardweergave. Gebruik de hierboven beschreven procedure om de gewenste applets aan het paneel toe te voegen en vast te pinnen.

Aanbevolen: