Een Flashdrive-image Uitvoeren Run

Inhoudsopgave:

Een Flashdrive-image Uitvoeren Run
Een Flashdrive-image Uitvoeren Run

Video: Een Flashdrive-image Uitvoeren Run

Video: Een Flashdrive-image Uitvoeren Run
Video: Bootable USB Flash Drive using Rufus (MBR/GPT, Legacy/UEFI) 2024, Mei
Anonim

Om problemen op te lossen met het installeren van het besturingssysteem op netbooks, waarvan de vormfactor geen diskettestations impliceert, zijn er alternatieve opstartmethoden, bijvoorbeeld vanaf een verwisselbare schijf of een LAN-modem. Aangezien de tweede methode zelden wordt gebruikt in Rusland en de GOS-landen, is het meest voorkomende type installatie het downloaden van een afbeelding van een USB-flashstation.

Een flashdrive-image uitvoeren run
Een flashdrive-image uitvoeren run

Noodzakelijk

  • - een computer met een schijf;
  • - toegang tot internet;
  • - een programma voor het werken met virtuele media;
  • - schijf met Windows.

instructies:

Stap 1

Plaats de schijf van het besturingssysteem in het computerstation. Steek de USB-stick in de daarvoor bestemde sleuf. Bereid het verwijderbare opslagapparaat voor op het vastleggen van de image van het besturingssysteem met behulp van het hulpprogramma Diskpart en de console. Voer de volgende commando's een voor een uit: C: / diskpart // run DiskpartDISKPART> list disk // toon een lijst met beschikbare schijven DISKPART> selecteer disk # // selecteer een flashstation, specificeer het schijfnummer in plaats van een rooster DISKPART> clean // schijfformaat DISKPART> maak partitie primair // maak flashstationpartitie DISKPART> actief // activeer partitie DISKPART> formaat fs = ntfs snel // formatteer schijf DISKPART> wijs toe // wijs een naam toe aan schijf DISKPART> exit // sluit de applicatie DiskpartC: / Minimaliseer de console, maar sluit deze niet.

Stap 2

Koppel de schijfkopie van het besturingssysteem aan de virtuele schijf. Hier kunt u elk programma gebruiken dat voor u geschikt is, bijvoorbeeld Alcohol 120%.

Stap 3

Voer de volgende opdracht in de console in: xcopy e: /*.* / s / e / f / ig:, schrijf in plaats van E de letter van de schijf waarvan u kopieert, in plaats van G - de letter van de flashdrive. Nadat u klaar bent met het kopiëren van de gegevens, verwijdert u het USB-flashstation uit het computerstation.

Stap 4

Download het hulpprogramma voor het maken van een opstartbare USB-flashdrive met het Windows-besturingssysteem. Als u Windows 7 installeert, gebruik dan de Windows 7 USB / DVD Download Tool. Installeer het na het downloaden op uw computer.

Stap 5

Gebruik de knop Bladeren om in de eerste stap het bestand van de schijfkopie te selecteren die u wilt branden. Ten tweede moet u het type mediabestand selecteren, in dit geval is het een ISO-schijfimage. Selecteer in de volgende stap uw verwijderbare opslag in het vervolgkeuzemenu.

Stap 6

Wacht tot het einde van de operatie. Plaats vervolgens de USB-stick in de netbook, start de computer opnieuw op en druk op de Esc-toets bij het inschakelen. Selecteer USB in de opstartopties en ga verder met de installatie van het besturingssysteem op de gebruikelijke manier.

Aanbevolen: