Hoe De Codering Van Een Document Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Codering Van Een Document Te Wijzigen
Hoe De Codering Van Een Document Te Wijzigen

Video: Hoe De Codering Van Een Document Te Wijzigen

Video: Hoe De Codering Van Een Document Te Wijzigen
Video: Slim coderen van interviews en literatuurfragmenten 2024, April
Anonim

"Codering" verwijst naar een aanduiding van een van de tabellen met reeksen tekens (cijfers, letters, tekens, niet-afdrukbare tekens, enz.). Deze tabellen worden door verschillende applicaties gebruikt bij het opslaan en lezen van teksten. Als een document dat in de ene codering is opgeslagen, wordt gelezen met een andere, dan is het zeer waarschijnlijk dat de gebruiker in plaats van tekst een onleesbare reeks pictogrammen ziet, vaak "kryakozyabrami" genoemd.

Hoe de codering van een document te wijzigen
Hoe de codering van een document te wijzigen

Noodzakelijk

Tekstverwerker Microsoft Office Word

instructies:

Stap 1

Gebruik Microsoft Office Word om de codering van het document dat in het bestand is opgeslagen, te wijzigen. Deze applicatie kan, naast zijn "native" doc en docx, met een groot aantal formaten werken, dus het is onwaarschijnlijk dat het het document dat u opnieuw moet opslaan niet kan lezen.

Stap 2

Druk na het starten van Word op de toetsencombinatie Ctrl + O en gebruik het dialoogvenster dat wordt geopend, zoek en laad het gewenste bestand in de tekstverwerker. Standaard gebruikt deze applicatie Unicode - de meest veelzijdige codering die vandaag beschikbaar is. Als het geopende document in een ander document is opgeslagen, zal Word proberen het te herkennen. Als hier een probleem mee is, ziet u een dialoogvenster waarin u visueel de juiste standaard uit de lijst moet selecteren.

Stap 3

Vouw het tekstverwerkermenu uit en selecteer Opslaan als. In het dialoogvenster dat wordt geopend, selecteert u de locatie voor het opslaan van het document, voert u de naam in het veld "Bestandsnaam" in en selecteert u de regel "Platte tekst" in de vervolgkeuzelijst "Bestandstype".

Stap 4

Klik op de knop "Opslaan" en Word zal een dialoogvenster weergeven, met behulp van de bedieningselementen waarmee u de gewenste codering kunt instellen. Nadat u dit hebt gedaan, klikt u op de knop OK en wordt de transcoderingsprocedure voltooid.

Stap 5

Als u de codering moet wijzigen in een webdocument dat HyperText Markup Language (HTML) gebruikt om de pagina te genereren die in het browservenster wordt weergegeven, moet u de bijbehorende tag wijzigen. Open de bron en gebruik de zoekfunctie om het woord charset te vinden. De huidige codering van het document moet ernaast worden aangegeven (door het gelijkteken) - vervang het door de waarde die u nodig hebt.

Stap 6

Als het helemaal niet is gespecificeerd, voeg dan de juiste metatag toe aan de kop van het document (vóór de tag). De toegevoegde string zou er als volgt uit moeten zien: De Unicode-codering is hier utf-8, maar u kunt deze vervangen door wat u maar wilt.

Aanbevolen: