Hoe De Frequentie Van De Processor Te Verminderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van De Processor Te Verminderen?
Hoe De Frequentie Van De Processor Te Verminderen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Processor Te Verminderen?

Video: Hoe De Frequentie Van De Processor Te Verminderen?
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Mei
Anonim

Er zijn momenten waarop niet alleen de processorfrequentie moet worden verhoogd, maar ook moet worden verlaagd. Een dergelijke behoefte ontstaat als de computer voornamelijk wordt gebruikt voor het oplossen van lichte taken waarvoor niet veel hardwarebronnen nodig zijn. Door de frequentie van de processor te verlagen, worden het stroomverbruik en de temperatuur verlaagd. Het processorkoelsysteem zal ook stiller werken.

Hoe de frequentie van de processor te verminderen?
Hoe de frequentie van de processor te verminderen?

Noodzakelijk

Windows-computer, AMD-processor, Cool-n-Quiet-software, AI Booster-software, internettoegang

instructies:

Stap 1

Als je een AMD-processor gebruikt, kun je Cool-n-Quiet gebruiken om de processorfrequentie te verlagen. Dit programma moet worden opgenomen in de set stuurprogramma's voor het moederbord. Als je het niet hebt, download het dan van de officiële AMD-website.

Stap 2

Installeer het programma gewoon op uw computer en start uw pc opnieuw op. Nu, wanneer de belasting van de processor van de computer laag is, zal het programma automatisch de frequentie van de processor verminderen. Dienovereenkomstig zal het stroomverbruik van de processor en de rotatiesnelheid van de koeler afnemen. Merk op dat wanneer deze applicatie draait, het niet altijd mogelijk is om de snelheid van de computerventilatoren te regelen met verschillende programma's.

Stap 3

Ook kun je de processorfrequentie verlagen met het programma AI Booster. Download deze applicatie van internet en installeer deze op uw computer. Start uw pc opnieuw op nadat u het programma hebt geïnstalleerd. Zoek in het programmapaneel de knop met een pijl, waarop u klikt om een ander extra programmapaneel te openen.

Stap 4

Zoek op dit paneel de regel CPU. Selecteer onder deze regel het item Externe frequentie. Hieronder staat de indicator die verantwoordelijk is voor het overklokken van de processor van de computer. Tegenover dit cijfer staan twee knoppen - "+ en" - ". Gebruik de "-" knop om deze indicator met een paar punten te verlagen. Sla de instellingen op door op de regel Toepassen te klikken. De computer zal opnieuw opstarten en de processorsnelheid zal afnemen.

Stap 5

Als u een laptop met het besturingssysteem Windows 7 gebruikt, kunt u systeemopties gebruiken om de processorfrequentie te verlagen. Klik achtereenvolgens op "Start" - "Configuratiescherm". Selecteer het onderdeel "Power" en daarin - het item "Energiebesparing". De processorsnelheid wordt nu verlaagd in de inactieve modus. Deze methode kan ook worden gebruikt op thuis-pc's. Alleen zal het resultaat in vergelijking met laptops niet zo opvallen.

Aanbevolen: