Hoe De Frequentie Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Te Verhogen?
Hoe De Frequentie Te Verhogen?

Video: Hoe De Frequentie Te Verhogen?

Video: Hoe De Frequentie Te Verhogen?
Video: HOE KAN JE JE TRILLINGSFREQUENTIE OF VIBRATIE VERHOGEN? | Wat is je frequentie? 🌟 2024, Mei
Anonim

Een van de beste manieren om uw computer te overklokken, is door de prestaties te verbeteren. Deze term wordt meestal begrepen als een verhoging van de klokfrequentie van de processor. Het overklokken van een processor is niet de veiligste bezigheid, waardoor je een nieuwe processor volledig kunt uitschakelen. Overweeg daarom meerdere keren uw volgende stappen. Elke processor heeft zijn eigen overkloktechnologie, het verhogen van de processortemperatuur tot de minimumwaarde kan verschillende effecten hebben op processors van verschillende merken.

Hoe de frequentie te verhogen?
Hoe de frequentie te verhogen?

Het is nodig

BIOS-parameters van het moederbord bewerken

instructies:

Stap 1

De meeste Athlon+ processors hebben vaste kloksnelheden. Het is niet mogelijk om deze waarden te wijzigen, met uitzondering van sommige modellen. Voor de Athlon 1800+ was het bijvoorbeeld mogelijk om de waarden te wijzigen. Het overklokken van een dergelijke processor leidde tot constante computerstoringen, zelfs bij het werken met tekstdocumenten. Niet elk moederbord ondersteunde deze instelling, de meeste blokkeerden deze mogelijkheid gewoon. Als het mogelijk was om de waarden te wijzigen, dan met de minimumwaarde.

Stap 2

Athlon-processors van de K7-serie hebben de mogelijkheid om de frequentie te wijzigen, maar vergeet niet dat het verhogen van de frequentie leidt tot een verhoging van de verwarmingstemperatuur van de processor. Zorg daarom voor het koelsysteem als uw computer met dit proces is uitgerust. Wijzigingen in de processorfrequentie kunnen worden aangebracht via de BIOS-interface. Bij het opstarten van de computer moet u op de Del-toets drukken. Zoek de waarde van de systeembus (FSB) frequentie in de menu-items. Wijzig deze waarde met 10 Mhz en start de computer opnieuw op. Als het stabiel zal werken, verhoogt u de waarde totdat de eerste bevriest - dit zal een kritiek punt zijn.

Stap 3

Om de systeembus van Intel-processors te overklokken, moet je ook naar het BIOS-menu gaan. Zoek het item CPU-snelheid. Selecteer de optie Handmatig om deze waarde te bewerken. Na het selecteren van deze optie verschijnt de optie Systeem / PCI Freguency op het scherm (analoog aan de FSB-waarde). Wijzig de frequentie van de systeembus naar het maximaal mogelijke, maar overdrijf het niet.

Aanbevolen: