Desktopgadgets Installeren

Inhoudsopgave:

Desktopgadgets Installeren
Desktopgadgets Installeren

Video: Desktopgadgets Installeren

Video: Desktopgadgets Installeren
Video: How To Install/Enable Gadgets On Windows 10 2024, Mei
Anonim

Gadgets verschenen in Windows Vista, maar pas in de volgende versie van het populaire besturingssysteem werden deze kleine programma's echt handig. Tegenwoordig zijn er honderden van allerlei gadgets waarmee je je bureaubladruimte naar ieders smaak kunt indelen. En u kunt ze niet alleen op Windows 7 installeren.

Desktopgadgets installeren
Desktopgadgets installeren

instructies:

Stap 1

Als op uw computer Windows 7 wordt uitgevoerd, hebt u al verschillende vooraf geïnstalleerde gadgets. Het blijft alleen om ze te vinden en uit te voeren - standaard zijn ze uitgeschakeld en worden ze niet weergegeven op het bureaublad. Om dit te doen, hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop te klikken in een vrij gedeelte van het bureaublad en het voorlaatste item "Gadgets" te selecteren in het contextmenu dat verschijnt.

Stap 2

Wanneer u klikt, wordt een dialoogvenster geopend waarin u degene die u leuk vindt kunt selecteren uit een tiental hulpprogramma's en vervolgens, door erop te klikken, het op het bureaublad kunt zien verschijnen. De gadget kan overal op het scherm worden verplaatst en opgehangen. Om dit te doen, beweegt u de cursor eroverheen en nadat drie of vier knoppen rechts van het gadget verschijnen, klikt u op de onderste en sleept u het gadget naar een andere locatie terwijl u de cursor op de knop houdt.

Stap 3

Om de standaardset gadgets te diversifiëren, klikt u in hetzelfde dialoogvenster waar u de gadget hebt geactiveerd op de link "Gadgets zoeken op internet". Het systeem zal u doorverwijzen naar de Microsoft-website, waar u de reeks miniprogramma's kunt uitbreiden. Selecteer gewoon uw favoriete gadget, download het en dubbelklik vervolgens op het gedownloade bestand. Het programma verschijnt op het bureaublad en wordt automatisch toegevoegd aan de verzameling, van waaruit u het gadget op elk moment kunt starten als u het per ongeluk van het bureaublad verwijdert.

Stap 4

Op een computer waarop Windows Vista of XP is geïnstalleerd, moet je een extra gratis programma Thoosje Windows 7 Sidebar installeren om gadgets voor Windows 7 te kunnen gebruiken. Je kunt het downloaden op de officiële website van de ontwikkelaars (thoosje.com). Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, verschijnt een paneel dat lijkt op het paneel dat is ontworpen voor gadgets in Windows Vista op het bureaublad van uw computer. Hier worden gadgets voor het nieuwe besturingssysteem geïnstalleerd.

Aanbevolen: