Het Buildnummer Vinden

Inhoudsopgave:

Het Buildnummer Vinden
Het Buildnummer Vinden

Video: Het Buildnummer Vinden

Video: Het Buildnummer Vinden
Video: Build A Boat For Treasure - How To QUEST - FIND ME 2024, Mei
Anonim

Zonder een geïnstalleerd besturingssysteem kan de gebruiker niet op de computer werken. Soms moet u verduidelijken welke software is geïnstalleerd. Informatie verkrijgen over het besturingssysteem: Er zijn verschillende manieren om de Windows-versie en het buildnummer te achterhalen.

Het buildnummer vinden
Het buildnummer vinden

Noodzakelijk

  • - component "Systeem";
  • - Component "Systeeminformatie".

instructies:

Stap 1

Als u de software vanaf een cd of dvd hebt geïnstalleerd, vindt u de versie en het buildnummer op de verpakking van de installatieschijf. Lees wat er op de doos staat. Mocht u dit door omstandigheden niet kunnen, dan kunt u alle benodigde informatie verkrijgen via de tools van het systeem zelf.

Stap 2

U kunt informatie krijgen over het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd door het onderdeel Systeem te gebruiken. Roep via het menu "Start" het "Configuratiescherm" op. Als het in de klassieke vorm wordt weergegeven, zoekt u het pictogram "Systeem" en klikt u erop met de linkermuisknop. Als het Configuratiescherm is gecategoriseerd, bevindt het gewenste pictogram zich in de categorie Prestaties en Onderhoud.

Stap 3

In de categorie Prestaties en onderhoud kunt u ook de taak Informatie over deze computer weergeven selecteren in de lijst boven aan het venster. U kunt het onderdeel "Systeem" ook openen vanaf het "bureaublad". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen" in het vervolgkeuzemenu. In het dialoogvenster Systeemeigenschappen dat wordt geopend, gaat u naar het tabblad Algemeen en krijgt u de informatie die u nodig hebt in het eerste bovenste gedeelte van het venster.

Stap 4

Gebruik de component Systeeminformatie voor meer informatie. Om het te bellen, roept u via het menu "Start" de opdracht "Uitvoeren". Typ in het lege veld "Openen" msinfo32.exe of gewoon msinfo32 zonder spaties, aanhalingstekens of andere extra afdrukbare tekens en druk op de OK-knop of de Enter-toets op uw toetsenbord.

Stap 5

Selecteer in het geopende venster de regel "Systeeminformatie" aan de linkerkant. Aan de rechterkant van het venster wordt het buildnummer aangegeven in de regel "Versie". Sluit na het bekijken het venster door op het [x]-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster te klikken, of selecteer de opdracht "Afsluiten" in het item "Bestand" in de bovenste menubalk.

Aanbevolen: