Een Afbeelding Invoegen In Tekst In Word

Inhoudsopgave:

Een Afbeelding Invoegen In Tekst In Word
Een Afbeelding Invoegen In Tekst In Word

Video: Een Afbeelding Invoegen In Tekst In Word

Video: Een Afbeelding Invoegen In Tekst In Word
Video: Word - Tekst op afbeelding 2024, Mei
Anonim

Afbeeldingen in tekstdocumenten die in Word-formaat zijn geschreven, kunnen bijvoorbeeld nodig zijn om tekst te illustreren of om de weergave met grafische elementen te verbeteren. Daarnaast worden afbeeldingen gebruikt om de logo's van organisaties in officiële documenten in te voegen, en soms is het nodig om gescande delen van papieren documenten, certificaten, certificaten, etc. aan de tekst toe te voegen. Microsoft Word biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren een afbeelding in een tekstdocument te plaatsen.

Een afbeelding invoegen in tekst in Word
Een afbeelding invoegen in tekst in Word

instructies:

Stap 1

Start een tekstverwerker en laad het document waarin u een afbeelding wilt invoegen. Zoek de plaats in de tekst waar u de afbeelding wilt plaatsen en plaats de invoegcursor erin.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Invoegen" en klik op de knop "Afbeelding" in de groep "Illustraties" met opdrachten. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u het afbeeldingsbestand op uw computer of op een computer op het lokale netwerk moet zoeken en klik vervolgens op de knop "Invoegen". Het venster wordt gesloten, de afbeelding verschijnt in de tekst en Word schakelt de afbeeldingseditor in, zodat u het formaat kunt wijzigen zodat het in het tekstdocument past. U kunt deze editor op elk moment inschakelen door met de muiscursor op de ingevoegde afbeelding te klikken.

Stap 3

U kunt de Picture-knop achterwege laten, omdat de tekstverwerker slepen en neerzetten ondersteunt. U kunt het gewenste afbeeldingsbestand eenvoudig van het bureaublad of vanuit het Verkenner-venster naar een open tekstdocument slepen.

Stap 4

Als de gewenste afbeelding niet in een bestand is opgeslagen, maar bijvoorbeeld op een pagina van een website op het netwerk wordt gevonden, hoeft u deze niet te downloaden en op te slaan om deze later te vinden en in te voegen. Het volstaat om de afbeelding met de muis van het browservenster naar het geopende document te slepen.

Stap 5

In sommige gevallen kunnen afbeeldingen op webpagina's niet worden gesleept en neergezet vanwege de eigenaardigheden van de manier waarop ze op de pagina worden geplaatst. In dit geval kan de afbeelding naar het klembord worden gekopieerd en vervolgens naar de tekstverwerker worden geschakeld en op de gewenste locatie in het geopende document worden geplakt. Afbeeldingen worden gekopieerd door met de rechtermuisknop te klikken en vervolgens "Afbeelding kopiëren" te selecteren in het pop-upcontextmenu. En om in de tekst te plakken, drukt u gewoon op de toetsencombinatie CTRL + V. Deze kopieermethode kan niet alleen worden toegepast op afbeeldingen die in de browser zijn geopend, maar ook in andere toepassingen.

Aanbevolen: