Tekst Invoegen In Een Afbeelding

Inhoudsopgave:

Tekst Invoegen In Een Afbeelding
Tekst Invoegen In Een Afbeelding

Video: Tekst Invoegen In Een Afbeelding

Video: Tekst Invoegen In Een Afbeelding
Video: Word - Tekst op afbeelding 2024, April
Anonim

De grafische editor Adobe Photoshop biedt rijke creatieve mogelijkheden voor absoluut iedereen: degenen die kunnen tekenen met een potlood en verf en degenen die gewoon de schoonheid van de wereld om hen heen bewonderen. In het bijzonder kan iedereen die de vaardigheden van het werken in deze geweldige editor onder de knie heeft, met zijn eigen handen een originele auteurswenskaart maken. Om dit te doen, hoeft u alleen maar tekst aan de afbeelding toe te voegen.

Tekst invoegen in een afbeelding
Tekst invoegen in een afbeelding

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-afbeelding

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding.

Stap 2

Zoek in de werkbalk de letter T - dit is de tool waarmee u tekst aan de afbeelding kunt toevoegen. Bepaal of je tekst horizontaal of verticaal wordt. Horizontale tekst loopt van links naar rechts, verticale tekst van boven naar beneden. Stel op de eigenschappenbalk alle benodigde tekstparameters in: lettertype, grootte en kleur van letters. Typ tekst op het toetsenbord. Als de letters te groot of te klein zijn, kunt u het formaat wijzigen door een vrije transformatie toe te passen op de laag met het bijschrift. Druk op de Ctrl + T-toetsen. Nadat er een kader rond de tekst is verschenen, drukt u op de Shift-toets, beweegt u de cursor over een van de hoekknooppunten en beweegt u de muis om de grootte van de inscriptie te wijzigen.

Stap 3

Let op de eigenschappenbalk op de knop Vervormde tekst maken, tweede van rechts. Klik erop. Vouw in het dialoogvenster dat verschijnt de lijst Stijlen uit door op het naar beneden wijzende driehoekje te klikken. Kies het type lettervervorming dat het beste bij uw ontwerp past. Laten we zeggen dat het de boogstijl zal zijn. U kunt de kromtestraal en de mate van verticale en horizontale vervorming wijzigen door de schuifregelaars in de vakken Buigen, Horizontale vervorming en Verticale vervorming te verplaatsen

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op de letterlaag en kies de opdracht Type rasteren. Nu kunt u alle stijlen, filters en verlopen toepassen op deze laag. Aangezien in dit geval de inscriptie aan de bal wordt toegevoegd, zou het gepast zijn om sferische vervorming te gebruiken. Selecteer in het hoofdmenu Filter, vervolgens Vervormen en bolvormig maken, Bedrag = 100%.

Stap 5

Voeg twee lagen met inscripties samen tot één Ctrl + E. Dubbelklik op het pictogram, ga naar het menu Laagstijl en selecteer de optie Slagschaduw. Stel de afstand en grootte in op 3 pixels; kies voor de schaduwkleur een donkere tint van de bijschriftkleur. Kies Binnenschaduw en laat de standaardwaarden staan. U heeft een omvangrijke tekst ontvangen.

Stap 6

Selecteer de optie Bevel and Amboss, stel de parameterwaarden in zoals op de afbeelding, of u kunt zelf experimenteren. Pas een verloopstijl toe op de laag, probeer de waarden van de parameters te wijzigen en kijk hoe het uiterlijk van de letters verandert.

Aanbevolen: