Hoe Duplicaten Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Duplicaten Te Vinden
Hoe Duplicaten Te Vinden

Video: Hoe Duplicaten Te Vinden

Video: Hoe Duplicaten Te Vinden
Video: Dubbele bestanden vinden met CloneSpy 2024, Mei
Anonim

Door de mappen en bestanden op uw harde schijf te doorzoeken, kunt u dubbele bestanden vinden. Het gevolg van hun uiterlijk is kopiëren, maar geen objecten verplaatsen. Het wordt aanbevolen om speciale hulpprogramma's te gebruiken om automatisch naar dubbele bestanden te zoeken.

Hoe duplicaten te vinden
Hoe duplicaten te vinden

Noodzakelijk

DupKiller-software

instructies:

Stap 1

Er kunnen zonder uw medeweten dubbele bestanden op de harde schijf staan. Op de een of andere manier kunt u hun aanwezigheid controleren met het gratis hulpprogramma DupKiller. Ga naar de officiële website via de volgende link https://www.dupkiller.net en selecteer het gedeelte "Download" in het bovenste menu.

Stap 2

Op de gedownloade pagina moet u de versie van het programma selecteren en op de link "Downloaden" klikken. Ook vindt u op deze pagina verschillende extra taalpakketten die u ook naar uw computer kunt kopiëren. Installatie van het programma is standaard en vereist geen geavanceerde kennis.

Stap 3

Met dit programma kunt u bestandstypen specificeren en locaties zoeken voor dubbele items. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop "Bestanden en mappen". In het geopende venster moet u mappen en secties toewijzen die moeten worden gescand, evenals bestandstypen selecteren. Je vermoedt bijvoorbeeld dat er veel repetitieve muziek op je harde schijf staat. Ga in dit geval naar het blok "Gebruikte bestanden" en plaats een vinkje voor het item ".mp3".

Stap 4

Een interessant kenmerk van het programma is de mogelijkheid om niet alleen naar duplicaten te zoeken op bestandsgrootte en volledige naam, maar ook om de inhoud van bestanden met vergelijkbare namen te vergelijken. Sound_Stream.mp3 en Sou_Str.mp3 zijn bijvoorbeeld bestanden met dezelfde inhoud maar met verschillende bitsnelheden. Ze worden door het hulpprogramma aan de zoekresultaten toegevoegd.

Stap 5

Onder de toegevoegde catalogi in de zoekcriteria hebt u de mogelijkheid om uitgesloten bestanden te selecteren die duplicaten hebben, maar die geen dubbele verwijdering vereisen. De hele verwijderingsprocedure is ook configureerbaar - stel de automatische verwijderingsoptie in met plaatsing in de "Prullenbak" als u zeker weet dat u geen kopieën meer nodig heeft. Als laatste redmiddel kunt u ze altijd herstellen vanuit de bovenstaande map.

Stap 6

Om te beginnen met het controleren van de geselecteerde mappen op duplicaten, keert u terug naar het hoofdvenster en klikt u op de knop "Scannen". Na een tijdje verschijnen de zoekresultaten, selecteer de benodigde bestanden en klik op de knop Verwijderen.

Aanbevolen: