Selectie Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Selectie Verwijderen In Photoshop
Selectie Verwijderen In Photoshop

Video: Selectie Verwijderen In Photoshop

Video: Selectie Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Om een object (foto, stuk tekst, 3D-model) aan te duiden, wordt gebruik gemaakt van een selectie. Zo maakt de gebruiker aan het programma "duidelijk" voor welk element de commando's moeten worden uitgevoerd. In de Adobe Photoshop-toepassing wordt dezelfde methode gebruikt: de code moet een fragment van de afbeelding wijzigen, deze wordt geselecteerd, nadat de bewerkingen zijn voltooid, wordt de selectie gedeselecteerd.

Selectie verwijderen in Photoshop
Selectie verwijderen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Om het gewenste gebied van de afbeelding in de grafische editor Adobe Photoshop te selecteren, worden een aantal hulpmiddelen gebruikt en is er ook een apart item in het menu. Overschakelen naar de gewenste tool kan worden gedaan met behulp van de sneltoetsen van de muis of het toetsenbord (M, W, enzovoort).

Stap 2

Er zijn verschillende manieren om de selectie te verwijderen. Eerste methode: selecteer een van de afbeeldingsselectietools op het paneel: rechthoekige selectie of lassoselectie. Zorg ervoor dat het gereedschapsmenu is ingesteld op Nieuwe selectie en klik met de linkermuisknop ergens of buiten de afbeelding. De selectie wordt gedeselecteerd.

Stap 3

Een andere manier: klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied van de afbeelding. Selecteer in het contextmenu de opdracht Deselecteren. Dezelfde opdracht kan ook worden aangeroepen vanuit de menubalk.

Stap 4

Vouw in het menu Selecteren het contextmenu uit. Selecteer het item Deselecteren door erop te klikken met de linkermuisknop. Deze bewerking kan ook worden uitgevoerd met behulp van sneltoetsen. Druk op de toetsencombinatie Ctrl en D op het toetsenbord - de selectie wordt gedeselecteerd.

Stap 5

Als u in de modus bent om een object te transformeren, accepteer of verwerp dan eerst de wijzigingen door ergens in het document te dubbelklikken met de linkermuisknop. Of selecteer een tool op het paneel, er verschijnt een verzoek in een nieuw venster, klik op de overeenkomstige knop erin. Volg dan de hierboven beschreven stappen.

Stap 6

Om een deel van de selectie te verwijderen, selecteert u een van de selectiehulpmiddelen en zorgt u ervoor dat de modus Aftrekken van selectie actief is (letterlijk - "Aftrekken van selectie"). Terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, selecteert u het gebied waaruit u de selectie wilt opheffen. Nadat u de linkermuisknop loslaat, wordt het omlijnde fragment uitgesloten van het selectiegebied.

Aanbevolen: