Selectie Overzetten In Photoshop

Inhoudsopgave:

Selectie Overzetten In Photoshop
Selectie Overzetten In Photoshop

Video: Selectie Overzetten In Photoshop

Video: Selectie Overzetten In Photoshop
Video: Photoshop vrijstaand maken (toverstaf en snelle selectie) 2024, Mei
Anonim

Een van de basiselementen van het werk in alle producten van Adobe is het verplaatsen van een geselecteerd gebied van de ene plaats naar de andere. Natuurlijk is de Adobe Photoshop virtuele fotoworkshop geen uitzondering.

Selectie overzetten in Photoshop
Selectie overzetten in Photoshop

Het is nodig

Russified versie van Adobe Photoshop CS5

instructies:

Stap 1

Start het programma en open het gewenste bestand: menu-item "Openen" (sneltoetsen Ctrl + O)> selecteer de afbeelding> "Openen".

Stap 2

Markeer een gebied erop. Om dit te doen, kunt u de rechthoekige selectiekadertools en de aangrenzende ovale selectiekader gebruiken (sneltoets M, verplaatsen tussen aangrenzende elementen Shift + M), alle soorten Lasso (L) of Pen (P). In ons geval is de tool "Rechthoekig gebied" voldoende.

Stap 3

Houd de rechterknop in de hoek van het beoogde selectiegebied ingedrukt, sleep de muis in een willekeurige richting en laat de knop los - u krijgt een flikkerend kader. Dit is het selectiegebied.

Stap 4

Activeer het gereedschap Verplaatsen, houd de linkerknop op het selectiegebied ingedrukt en sleep het naar de gewenste plaats. Als u wilt dat het uitgesneden gebied weer op zijn plaats past, drukt u op Ctrl + Z, hierdoor wordt uw vorige actie ongedaan gemaakt. Als u nogmaals op Ctrl + Z drukt, wordt het uitgesneden gebied naar de oorspronkelijke positie verplaatst. U kunt ook het menu Geschiedenis gebruiken, dat als volgt toegankelijk is: klik op het menu-item Venster> Geschiedenis. Al uw acties die zijn uitgevoerd tijdens het werken aan het huidige document worden hier aangegeven, zodat u op elk moment naar elk van hen kunt terugkeren.

Stap 5

Het verplaatsen van een geselecteerd gebied van het ene document naar het andere gebeurt op dezelfde manier, alleen moet u het respectievelijk naar een ander document slepen. Als de documenten op een manier met tabbladen zijn gerangschikt, sleept u eerst de selectie naar het documenttabblad, wacht u tot deze wordt geopend en sleept u deze vervolgens naar de afbeelding zelf.

Stap 6

Om het resultaat op te slaan, klikt u op het menu-item "Bestand", vervolgens op "Opslaan als" (sneltoetsen Shift + Ctrl + S), selecteert u vervolgens het pad, geeft u de bestandsnaam op, stelt u JPEG in het veld "Bestanden van het type" in en klikt "Sparen".

Aanbevolen: