Hoe Herken Ik Een Pdf-bestand

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Ik Een Pdf-bestand
Hoe Herken Ik Een Pdf-bestand

Video: Hoe Herken Ik Een Pdf-bestand

Video: Hoe Herken Ik Een Pdf-bestand
Video: Recognizing Text in Scanned PDF Documents | Acrobat X Tips u0026 Tricks | Adobe Document Cloud 2024, Mei
Anonim

Het pdf-formaat bevat meestal e-books, instructies en andere documenten. Sommigen van hen zijn beveiligd tegen kopiëren, dat wil zeggen dat de informatie erin is vervat in de vorm van een afbeelding en de tekst kan er alleen door herkenning uit worden "getrokken".

Hoe herken ik een pdf-bestand
Hoe herken ik een pdf-bestand

Noodzakelijk

  • - Abbyy FineReader;
  • - Abbyy Screenshot-lezer.

instructies:

Stap 1

Download en installeer het Abbyy FineReader programma op uw computer, ga hiervoor naar de officiële website van de applicatie https://www.abbyy.ua/download/, selecteer het gewenste product en klik op de Download link. Dit programma is ontworpen om papieren documenten te scannen, maar u kunt het ook gebruiken om een bestand in pdf-formaat te herkennen. Om dit te doen, start u het programma en selecteert u vervolgens het menu "Bestand" - "Openen". Selecteer het bestand dat u wilt herkennen van uw computer.

Stap 2

Stel de herkenningsinstellingen in: taal (u kunt verschillende talen selecteren, bijvoorbeeld wanneer de tekst in het Russisch is, maar woorden in het Engels bevat); opdeling van tekst in blokken (tekstblokken, afbeeldingen), resolutie. Selecteer het gewenste stuk tekst, klik met de rechtermuisknop en selecteer het bloktype (tekst, afbeelding of tabel).

Stap 3

Klik vervolgens op "Herkennen". Daarna kunt u de resulterende tekst opslaan door deze naar een Word-document te kopiëren. Herkenning van een pdf-bestand kan zowel pagina voor pagina als voor het hele document tegelijk.

Stap 4

Installeer Abbyy Screenshot Reader. Daarna verschijnt het programmapictogram in de lade. Met deze applicatie kunt u tekst herkennen uit een pdf-document dat op het scherm is geopend. Dit geldt ook voor alle afbeeldingen, en alles wat over het algemeen op de monitor wordt weergegeven.

Stap 5

Open een document, klik op het programmapictogram, selecteer het type bron (afbeelding, tekst) en het type gegevens dat u wilt ontvangen. U kunt tekst, tabel of afbeelding kiezen. Als u bijvoorbeeld tabelgegevens wilt herkennen, selecteert u de richting "Tekst" - "Tabel".

Stap 6

Vervolgens verschijnt een kruisvormige cursor op het scherm, markeer de vereiste informatie. Na herkenning verschijnt er een MS Excel tabel met de ingevoegde informatie uit het document. Om de ontvangen tekst in tabelkolommen te splitsen, gebruikt u het menu "Tools" - "Split by columns", selecteert u een scheidingsteken (spatie of tab) en klikt u op "OK".

Aanbevolen: