Hoe Breuken Af te Drukken

Inhoudsopgave:

Hoe Breuken Af te Drukken
Hoe Breuken Af te Drukken

Video: Hoe Breuken Af te Drukken

Video: Hoe Breuken Af te Drukken
Video: Aftrekken van Breuken - Video - Les 6 - Hetleerkanaal.com 2024, April
Anonim

Als u een scriptie schrijft of een ander document samenstelt met een berekend deel, dan kunt u niet ontsnappen aan fractionele uitdrukkingen die ook moeten worden afgedrukt. We zullen bekijken hoe we dit verder kunnen doen.

Hoe breuken af te drukken
Hoe breuken af te drukken

instructies:

Stap 1

Klik eenmaal op het menu-item "Invoegen" en selecteer vervolgens het item "Symbool". Dit is een van de gemakkelijkste manieren om breuken in tekst in te voegen. Het bestaat uit het volgende. Er zijn breuken in de set kant-en-klare symbolen. Hun aantal is in de regel klein, maar als u ½ en niet 1/2 in de tekst moet schrijven, dan is deze optie het meest optimaal voor u. Bovendien kan het aantal tekens in breuken variëren, afhankelijk van het lettertype. Times New Roman heeft bijvoorbeeld iets minder breuken dan Arial. Varieer uw lettertypen om de beste pasvorm te vinden als het gaat om eenvoudige uitdrukkingen.

Stap 2

Klik op het menu-item "Invoegen" en selecteer het subitem "Object". U ziet een venster met een lijst met mogelijke objecten om in te voegen. Kies onder hen Microsoft Equation 3.0. Deze app helpt je breuken te typen. Bovendien niet alleen breuken, maar ook complexe wiskundige uitdrukkingen die verschillende goniometrische functies en andere elementen bevatten. Dubbelklik op dit object met de linkermuisknop. U ziet een venster met veel symbolen.

Stap 3

Om een breuk af te drukken, selecteert u het symbool dat een breuk voorstelt met een lege teller en noemer. Klik er één keer op met de linkermuisknop. Er verschijnt een extra menu met het schema van de breuk zelf. Daar kunnen meerdere opties voor zijn. Selecteer degene die het beste bij je past en klik er één keer op met de linkermuisknop.

Stap 4

Voer alle vereiste gegevens in de teller en noemer van de breuk in. Dit gebeurt direct op het blad van het document. De breuk wordt ingevoegd als een apart object, dat indien nodig overal in het document kan worden verplaatst. U kunt breuken op meerdere niveaus afdrukken. Om dit te doen, plaatst u een andere breuk in de teller of noemer (zoals u nodig hebt), die kan worden geselecteerd in het venster van dezelfde toepassing.

Aanbevolen: